Sondaj FMI: Cryptomonedele – cea mai comoda metoda de plata pentru masa de pranz

12 aprilie 2019 accepta bitcoin, cryptomoneda, transfer bani, tranzactionare

Articol scris de Cristina Dinica

Cresterea pietei crypto de pe parcursul anului 2017 a atras dupa sine atentia populatiei din state din intreaga lume si totodata adoptarea monedelor virtuale ca metoda de plata pentru diverse bunuri si servicii. Ceea ce acum 10 ani parea un obiectiv departat, chiar neverosimil, este acum realitate: tranzactii imobiliare cu cryptomonede, plata impozitelor cu cryptomonede si chiar servicii de transport public cu cryptomonede. Un nou obiectiv pare deci cat se poate de plauzibil: cryptomonedele vor reprezenta cel mai popular mijloc de plata pentru masa de pranz pana in anul 2024, conform unui sondaj FMI.

Un sondaj in curs de desfasurare efectuat de Fondul Monetar International arata faptul ca Bitcoin si alte cryptomonede vor fi cea mai utilizata metoda de plata in decurs de 5 ani. Sondajul este inca in desfasurare, insa la momentul publicarii articolului, peste jumatate dintre respondenti au optat penru aceasta varianta. Din cele peste 37.000 de voturi exprimate, 56% au ales cryptomonedele ca raspuns la intrebarea adresata in contul de Twitter al FMI.

Pe locul 2 in preferintele celor care au raspunsul sondajului, cu 27% dintre voturi, se afla plata prin telefon mobil. Cu toate acestea, evolutiile actuale privind metodele de plata inseamna ca optiunile oferite in acest sondaj FMI nu se exclud reciproc. Astfel, tinand cont de integrarea wallet-urilor crypto pe platformele mobile, exista posibilitatea ca plata in crypto si cea cu telefonul mobil sa fie una si aceeasi metoda de plata. Mai precis, in termen de 5 ani exista posibilitatea ca o parte dintre cei care au votat pentru aceasta optiune sa se redirectioneze tot catre plata in cryptomonede. Platile in numerar si cele cu card bancar au acumulat pana in acest moment 8 si respectiv 9% din voturi.

Rezultatul acestui sondaj pare sa confirme predictia cunoscutului Bitcoin bull Tim Draper, care considera ca in doar 2 ani, oamenii vor avea posibilitate de a-si cumpara o cafea cu Bitcoin. Dincolo de interesul pentru cryptomonede, atat declaratia lui Draper, cat si sondajul recent arata preferintele utilizatorilor pentru o comoditate la plata. Cryptomonedele reprezinta, intr-un fel, o prelungire a tendintei platilor fara numerar, care continua sa se inradacineze in intreaga lume.

 

Sursa: https://twitter.com/IMFNews/status/1116082402940551169

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *