Transportul public din Argentina, mai usor cu ajutorul Bitcoin

8 februarie 2019 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Integrarea platilor in Bitcoin si alte cryptomonede pentru produse si servicii nu este o noutate. Totusi, posibilitatea de a plati pentru transportul public, un serviciu ce se adreseaza unei parti atat de cuprinzatoare a populatiei, reprezinta un impuls serios pentru patrunderea cryptomonedelor in mainstream. Cele mai recente stiri in acest sens vin din Argentina, unde utilizatorii de transport public din 37 de localitati pot acum sa isi incarce abonamentul electronic cu Bitcoin. Acest lucru este posibil datoria colaborarii dintre Alto Viaje, sistemul care ofera platforma de incarcare a cardurilor de calatorie, si Bitex, o companie fintech.

Cardurile SUBE pot fi creditate la toate statiile Subte, la loteriile nationale si la terminalele automate. Obiectivul cheie pentru Alto Viaje este acela de a face procesul de incarcare a cardurilor cat mai accesibil posibil prin intermediul cryptomonedelor. Cardul SUBE (Sistema Único de Boleto Electrónico) este un card de calatorie reincarcabil pentru serviciile de transport public din zona metropolitana Buenos Aires si alte orase argentiniene si este afiliat Ministerului de Transporturi.

Adaugarea Bitcoin pe lista metodelor de plata acceptate face din incarcarea cardului o procedura simpla si rapida. “Credem ca acest tip de proiect este de o importanta deosebita, deoarece aduce tehnologia tuturor oamenilor obisnuiti, demonstrandu-si adevarata valoare si aplicatiile pe care le are in viata de zi cu zi”, a explicat Manuel Beaudroit, CMO-ul Bitex.

Pentru comunitatea crypto din Argentina, aceasta masura reprezinta un pas inainte catre adoptarea in masa a cryptomonedelor si a tehnologiei blockchain. Se asteapta ca aceasta actiune sa sporeasca adoptarea Bitcoin de catre un public mai variat. In ciuda faptului ca nu este pentru prima data cand Bitcoin este utilizat pentru serviciile de plata in masa, este totusi printre primele utilizari active ale cryptomonedelor prezente la un nivel variat al populatiei. Persoanele care folosesc serviciul de transport public din Argentina provin din medii diferite ale societatii.

 

Sursa: https://coindoo.com/public-transport-riders-in-37-cities-across-argentina-can-now-pay-their-fares-using-bitcoin/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV