Pretul Ripple

 
    

Pretul Ripple

Toate monedele poarta numele de altcoins, fiind create dupa moneda rege, Bitcoin. La scurt timp de la aparitia sa, Ripple a devenit una dintre cele mai mari inovatii din sistemul financiar. Criptomoneda Ripple a fost creat drept un sistem alternativ de plati financiare cu scopul de a transforma si facilita platile cross-border, facandu-le sa fie 100% sigure, aproape gratuite si instante. XRP este gandit ca o retea de decontare globala in timp real, care ofera plati internationale instant, sigure si cu costuri reduse. Ripple a castigat popularitate cu acest model si ramane una dintre cele mai atragatoare monede digitale in randul institutiilor financiare traditionale care cauta modalitati de a revolutiona platile transfrontaliere. Conform raportului Oficiului Monetar si Institutiilor Financiare, Ripple, cu tehnologia sa, rezolva cinci probleme majore:  securitatea, viteza, trasabilitatea, costul, transparenta si gestionarea riscului. Ca celelalte monede, Ripple este volatil, ceea ce inseamna ca fluctuatiile sale de pret va pot aduce un profit impresionant.

Prezentare generala

Pretul Ripple este de 1.03 USD.  Ripple are un fond de circulatie de 100,000,000,000 XRP. Cel mai ridicat pret Ripple inregistrat vreodata a fost de 3.27 dolari si cel mai scazut de 0.0023.

Istoria pretului Ripple

Volatilitatea monedei nu a fost la fel de rapida ca cea a Bitcoin-ului sau a altor criptomonede, totusi a avut si aceasta fluctuatiile sale.

XRP a aparut pe piata in 2012, cu o valoare de 0.01 USD. Evolutia Ripple nu a fost una semnificativa la inceput, in anul urmator scazand cu pana la 70%. Primul moment de entuziasm a fost in 2013, cand pretul XRP s-a pozitionat la 0.06 dolari, avand o crestere de 850%, urmand o prabusire inapoi la 0.014, care s-a petrecut la fel de brusc.

2014 l-a surprins intr-un prag de rezistenta la 0.03, inainte de a fi din nou la 0.01 in acelasi an. Au urmat cativa ani de miscari liniare, urmand ca in 2017 lucrurile sa devina interesante. Capitalizarea de piata ajunsese la 1 miliard de dolari si cursul Ripple era de 0.38 pe marile exchange-uri.

Timp de o luna, Ripple a castigat din valoare si a setat un nou maxim istoric, de 3.61 dolari. Pretul s-a prabusit din nou, in special la sfarsitul anului 2020 si inceput de 202, pretul ramane in pragul de 1 dolar.

Analiza pretului

Ca in cazul multor monede, atunci cand creste entuziasmul pentru aceasta, creste si pretul. Viceversa este atunci cand apar indoielile si deziluzie, tragand pretul in jos.

Ca o generalitate, pretul Ripple este familiar, fiind in mare parte plat, avand doar o crestere uriasa la sfarsitul anului 2017/2018. Acest lucru este influentat si de Bitcoin si de evolutia sa. Ambele cresteri au coincis cu momentele de bull run ale monedei rege. Entuziasmul pentru Bitcoin lumineaza tranzactionarea criptomonedelor, acelea avand o crestere a pretului.  

Din pacate, Ripple nu a urmat cursul Bitcoin si in anul de gratie 2020/2021 asa cum s-a intamplat cu alte criptomonede. Un factor determinant in acest sens a fost anuntul din 2020 al Comisiei pentru Valori Mobiliare si Schimburi Valutare din SUA ca initiaza proceduri judiciare impotriva XRP si a CEO-ului si cofondatorului sau, Brad Garlinghouse. Astfel s-a instalat sentimentul de frica si multi dintre investitori au iesit din aceasta moneda.

Cum poti obtine Ripple?

Bitcoin Romania va ofera o gama larga de oportunitati de a avea XRP in portofelul dumneavoastra. Puteti cumpara Ripple sau vinde prin platformele online pro.bitcoinromania.ro sau trade.bitcoinromania.ro.

Fiind un altcoin, prin platforma TRADE, cumpararea se realizeaza prin account manager. Acest lucru se datoreaza specificatiilor platformei care este un exchange, de cash in/ cash out si oferta trebuie facuta si adaptata nevoilor dumneavoastra. Aici aveti posibilitatea de a discuta cu colegii nostri, traineri desavarsit, care au cunostinte vaste in arta monedelor digitale si puteti sa faceti schimb de pareri si opinii.

Daca sunteti deja un fin cunoscator al domeniului crypto si sunteti pasionat de risc si profit rapid, va oferim ca alternativa platforma PRO. Aceasta este special gandita pentru traderi, care reusesc sa faca din monedele lor arta.

Modalitatea de cumparare prin platformele online se realizeaza prin transfer bancar cu EUR. Daca nu detineti un cont bancar de euro sau nu doriti sa va creati unul, dar vreti sa intrati in posesia unei cantitati de XRP, aveti optiunea ATM-urilor. Bitcoin Romania a introdus noi ATM-uri pentru dumneavoastra prin care puteti cumpara si vinde Ripple direct prin bancomat cu RON cash. Puteti cumpara Ripple si pana la alte 6 monede simplu, sigur si rapid din toata tara.

Tineti cont de impozite

Tranzactiile cu monedele digitale a fost reglementata pentru prima data in Romania in 2019, prin Legea 30/2019, care a introdus in Codul Fiscal si impozitul pe criptomonede. Confirm reglementarii, profitul rezultat din tranzactiile de criptomonede se incadreaza in categoria veniturilor din alte surse si sunt taxate ca atare, specific categoriei din care fac parte.

Acest venit trebuie calculat si declarat de persoana care primeste venitul, nu de cea de la care se ofera acest venit. Ceea ce inseamna utilizatorii de platforme online au obligatia de a-si declara impozitul criptomonedelor, nu platformele in sine.

Persoanele fizice care obtin profit din Bitcoin sau oricare alta moneda digitala trebuie sa plateasca 10% din profit. Acesta este media dintre pretul de cumparare si pretul de vanzare. Desigur, fiind vorba de monede digitale exista si o particularitate in ceea ce priveste plata de taxe pentru criptomonede. Nu se impoziteaza castigurile daca acestea nu depasesc 200 de RON pe tranzactie, cu conditia ca totalul castigului intr-un an sa nu fie mai mare de 600 de RON.

Daca totusi este depasit acest prag atat pentru tranzactiile singulare, cat si pentru cele cumulate cu alte venituri personale si se trece de 12 salarii brute minime de economie, romanii trebuie sa plateasca, pe langa cei 10% si contributia de asigurari sociale de sanatate.

Intrebari frecvente

Cum este calculat pretul?

Ca orice alta moneda, pretul Ripple se bazeaza pe cerere si oferta. Cu cat sunt mai multi oameni care cumpara XRP decat persoane care il vand, cu atat mai mult pretul creste, iar cand mai multi vand decat cumpara, pretul scade. 

Cine este fondatorul Ripple?

XRP isi are originea in 2004, cand dezvoltatorul web Ryan Fugger a creat pentru prima data o platforma de plata numita OpenCoin. In 2012, proiectul a fost preluat de Jed McCaleb si Chris Larson, iar compania a fost lansata ca Ripple in 2013.

Cat ar putea valora un XRP in viitor?

Este absolut imposibil sa facem o predictie concreta in legatura cu orice pret al oricarei monede, insa exista analisti si experiti in grafice crypto, care pot specula piata. CEO Ripple, Brad Garlinghouse, a declarat ca XRP o sa fie viitorul Amazon al industriei crypto pana in anul 2025. Daca acest lucru se adevereste, pretul sau ar putea fi exorbitant, insa a fost precaut pentru a oferi un pret aproximativ. De asemenea, el a specificat investitorilor sa vada in Ripple un potential de profit pe termen lung, de ordinul anilor, nu a saptamanilor sau lunilor.