Cumpara si Vinde Ethereum (ETH)

Cumpără sau Vinde Ethereum

Cumpara Ethereum simplu, rapid și sigur pe platforma de trading PRO.BitcoinRomania.ro.

  1. Primul pas este sa iti creezi un cont pe platforma, având posibilitatea de a cumpăra Ethereum și pana la 50 de altcoins. Mai mult decât atât, contul pe platforma iti oferă automat acces și la BTR Vault, un mediu de stocare offline, pentru care garantam siguranța fondurilor tale, fie ca e vorba de cryptomonde sau fiat.

***

2. Odata creat contul pe BitcoinRomania.ro , primul și cel mai mare exchange crypto din România puteți cumpara Etherem folosind fie RON, fie EURO. În secțiunea BTR Vault, da click pe +(plus) fie la RON, fie la EUR și inițiază un transfer bancar din contul tău bancar în contul afișat pe platforma. Dupa ce se confirma transferul, vei vedea suma în balanță și vei putea face cumpărarea.

***

3. Acceseaza secțiunea Cumparare și alege în stânga sus conversia RON/ETH sau EUR/ETH.

Completează suma de ETH pe care dorești sa o achiziționezi, alege opțiunea de stocare – fie BTR Vault, fie adresa portofel, și alege ca metoda de plata RON sau EUR din BTR Vault. Dupa inițierea tranzacției iti vom livra ETH fie în wallet-ul indicat, fie în BTR Vault.

Vinde ethereum (ETH)

Cum vinzi Ether? Cea mai sigura metoda de vânzare ETH este prin platforma PRO.BitcoinRomania.ro.

1. Defineste-ti contul bancar in lei sau in euro in sectiunea Profil – Conturi bancare.

***

2a. In cazul în care ai ETH stocat pe platforma, intra în secțiunea BTR Vault și da click pe -(minus) pentru a retrage. Alege moneda convențională, introdu suma de ETH pe care dorești sa o vinzi și alege contul bancar în care dorești sa primești suma.

***

2b. In cazul în care ai ETH intr-o adresa externa, accesează sectiunea Vanzare și alege în

stânga sus conversia RON/ETH sau EUR/ETH. Completează toate câmpurile și da click pe

Vânzare: ți se va genera atât codul QR , precum și adresa la care trebuie sa trimiți ETH.

Acceseaza wallet-ul sau platforma în care ai ETH stocat și trimite cryptomonedele către adresa generată anterior.

***

3. Dupa inițierea tranzacției și confirmarea ei în Blockchain vom trimite suma în lei sau euro în contul indicat de tine. Cea mai ușoară tranzacționare cu Ether se realizează doar pe platforma PRO.BitcoinRomania.ro!

Avantaje de Cumpărare Bitcoin România

Preț și evoluție Ethereum

 
    

Despre Ethereum - scurt istoric si avantaje

Daca poți construi o moneda, poți construi o cultura și apoi poți reconstrui lumea.

Vitalik Buterin

co-founder Ethereum

Bazele proiectului Ethereum au fost puse la sfârșitul anului 2013 de către Vitalik Buterin, un tânăr programator pasionat de criptografie, contributor la Bitcoin Magazine.

Dezvoltarea a fost finanțată prin crowdfunding în perioada iulie-august 2014, iar sistemul a fost lansat pe 30 iulie 2015, cu 72 de milioane de monede preminate.

Cryptomoneda a fost denumita Ether de către Vitalik Buterin, care a ales acest nume deoarece face trimitere la al cincilea element al universului, conform filosofilor greci antici, alături de pământ, aer, foc și apa.

Dacă Bitcoin este deja unanim perceput și acceptat ca un digital store of value, Ethereum se duce mai departe de atât și are o mult mai mare utilitate. Ethereum este o platforma open source, bazata pe blockchain, care se autodescrie ca fiind “blockchain-ul programabil al lumii” deoarece a fost conceput pentru a permite developerilor sa construiască și sa lanseze smart contracts și aplicații descentralizate, dApps, care pot fi utilizate fără riscuri de frauda, downtime sau interferente din partea unor terțe părți. A devenit cel mai popular blockchain pentru proiectele DeFi, NFT’s și jocuri, peste 50% din d’App-uri fiind construite pe Ethereum.

Spre deosebire de Bitcoin, rețeaua Ethereum alimentează și oferă o mare varietate de funcții:

Tranzactii cu crypto, utilizând un crypto wallet, utilizatorii pot trimite și primi ETH. De asemenea pot plăti pentru bunuri și servicii în cazul în care ETH este acceptat ca alternativa de plata.

DeFi – utilizatorii Ethereum pot accesa o varietate larga de produse și servicii financiare, fără a exista o autoritate centrală care sa blocheze plăti sau sa refuze accesul.

dApps – Ethereum poate fi văzut ca playgroundul pentru Apps, numeroase astfel de aplicații fiind construit pe Ethereum, permițând utilizatorilor sa joace jocuri, sa trimită bani, sa investească, sa urmareasca un portofoliu de investiții și sa se angajeze în diverse alte activități.

Smart Contracts – automatizează executarea unui acord sau a unei înțelegeri atunci când sunt îndeplinite niște condiții prestabilite. Smart Contracts au devenit un simbol al Ethereum.

NFT’s – Ethereum alimentează proiectele Non-Fungible Tokens permițând astfel creatorilor să-și

monetizeze arta și o vândă direct cumpărătorilor interesați, folosind Smart Contracts.

Pe langa toate aceste funcții Ethereum operează tranzacții peer-to-peer, facilitează rezistenta la cenzura și garantează confidentialitate.

Intrebari frecvente

1. Ce este Ether (ETH)?

Ether este a doua cea mai mare cryptomoneda ca market cap, după Bitcoin, și poate fi folosita ca moneda digitala în tranzacțiile financiare, ca investiție sau ca store of value și ca token ce

alimentează diverse aplicații. Tranzacțiile cu ETH sunt transparente, având un blockchain vizibil

public și ușor de folosit, astfel încât orice om poate verifica codul înainte de a interacționa vreodată cu el.

2. CUM CUMPAR ETHER?

Prin Bitcoin România aveți mai multe opțiuni sigure, rapide și cu comisioane minime de a intra în posesia acestei monede. Puteți cumpara ETH, fie prin platforma online PRO.BitcoinRomania.ro, unde depunerile se realizează prin transfer bancar de RON sau Euro, fie prin ATM-uri, care au și opțiunea de stocare în platforma online. In acest moment avem cea mai extinsă rețea de ATM-uri, atât din România, cât și din Europa Continentala.

3. CE RETEA TREBUIE FOLOSITA PENTRU A TRIMITE ETH?

Pentru siguranța transferului din alte portofele externe, le recomandam clienților nostrii sa utilizeze rețeaua ERC20.