Statul american Ohio accepta Bitcoin pentru plata impozitelor

28 noiembrie 2018 accepta bitcoin, bitcoin, cryptomoneda

Articol scris de Cristina Dinica

Bitcoin Romania

Statul american Ohio este pe punctul de a deveni primul stat care accepta Bitcoin ca metoda de plata a impozitelor. Autoritatile au creat un portal de plati și vor incepe sa accepte cryptomonede pentru 23 de tipuri de taxe. “Ohio a devenit primul stat din Statele Unite ale Americii si unul dintre primele guverne din lume care accepta cryptomonede”, a scris Biroul trezorierului. Aceasta procedura va fi disponibila initial numai intreprinderilor, insa autoritatile intentioneaza sa extinda in viitor oferta si in cazul contribuabililor individuali.

Portalul prezinta, de asemenea, beneficiile platii in cryptomonede. In primul rand, aceasta procedura este una rapida si usoara. Contribuabilii trebuie sa parcurga trei etape: inregistrarea pe site, introducerea sumelor de plata, apoi trimiterea de cryptomonede compatibile pentru plata efectiva. Potrivit site-ului oficial, platile in crypto ofera numeroase alte beneficii, precum siguranta si transparenta.

Decizia crypto-friendly a fost initiata de catre Trezorierul de Stat Josh Mandel, care a declarat reporterilor ca doreste sa faca din Ohio un important centru in ceea ce priveste adoptarea cryptomonedelor la nivel national. “Eu vad Bitcoin ca pe o forma legitima de plata”, a declarat acesta. Mai mult decat atat, Mandel este de parere ca “aceasta initiativa referitoare la cryptomonede va continua” si dupa incheierea mandatului sau de trezorier in ianuarie. In calitate de oficial de stat ales, Mandel a declarat ca are dreptul de a decide acceptarea cryptomonedelor ca metoda de plata “fara aprobarea legiuitorului sau guvernatorului”.

Aceasta nu este singura actiune pro-crypto ce vine dinspre statul american Ohio. La sfarsitul acestei veri, Ryan Smith, membru al Camerei Reprezentantilor din partea Ohio, a declarat ca Blockchain reprezinta o “inovatie care va schimba lumea” in acest deceniu. Potrivit acestuia, tehnologia registrului distribuit are un mare potential de a dezvolta economia si forta de munca, sporind securitatea in stocarea informatiilor din sectorul public.

 

Sursa: https://www.wsj.com/articles/pay-taxes-with-bitcoin-ohio-says-sure-1543161720?mod=searchresults&page=1&pos=1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV