Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 26-27 Noiembrie

28 noiembrie 2018 analiza tehnica, ethereum

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* Ethereum *

* Comentariul de astăzi vine ca o completare a celui de luni, analizând evoluția parității ETH/USD pe un timeframe de 60 de minute.

* Observăm în continuare similarități între cele două monede (BTC și ETH), motiv pentru care am ales să le analizăm separat. Începem „citirea” graficului de la dreapta la stânga și de jos în sus, după cum urmează:

* Primul nivel de interes se află la $102.96 – punctul de minim stabilit duminică, în jurul orei 12 PM. Reacția pe care cumpărătorii au avut-o aici a fost una surprinzător de bună, reușind să realizeze un impuls de 19.96% în doar două ore: de la $102.96 la $123.51, maximul local, care n-a mai fost depășit de atunci. În urma unei corecții la $108.67, ETH a stabilit un suport de scurtă durată din fosta rezistență (nivele nesemnificative pe care am ales să nu le mai indic pe grafic), continuând mai apoi ascensiunea până în dreptul nivelului de rezistență de la $118.73 – conform unui timeframe mai mare: Daily. Aici, participanții la piață au realizat o distribuție relativ scurtă, pe parcursul a 15 ore, succedată de o altă scădere.

* „Înțeparea” ultimului low de la $108.67 le-a oferit vânzătorilor un semnal cum că pot retesta minimul stabilit chiar cu o zi înainte: impulsul a ajuns din nou până în dreptul nivelului $102, realizând un SFP (Swing Failure Point), menit să atingă stop loss-urile celor care le-au lăsat chiar la nivelul precedent. Stabilirea unui bottom rotunjit în zona respectivă, însoțit de unul concav în partea cealaltă, m-a dus cu gândul la posibilitatea unui doubble bottom, însă această formațiune nu este completată și confirmată în momentul de față. Validarea ei presupune o închidere a prețului peste nivelul $120, iar o transformare a rezistenței curente în suport ar fi și mai benefică pentru cumpărători.

* În cazul în care acest lucru se întâmplă, următorul nivel de rezistență pe care-l putem urmări este ~$125, cu o posibilă continuare până la canalul albastru, marcat cu Target*. Motivul pentru care am pus * la sfârșitul acestuia este că pattern-ul care are ținta acolo nu este finalizat.

* Nu pot să nu țin cont și de scenariul în care formațiunea nu se confirmă: acesta presupune o oprire a creșterii la nivelul curent și implică revizitarea minimelor. Există un motiv în plus pentru care tind să cred într-o probabilitate a acestuia – pragul psihologic de la $100 nu a fost testat de ETH pe exchange-ul ales pentru analiză.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *