Pretul bitcoin

 
    

Pretul Bitcoin

Bitcoin, cea mai cunoscuta moneda virtuala creata vreodata. A aparut in august 2008, cand o persoana sau un grup de persoane care se identifica sub pseudonimul Satoshi Nakamoto au trimis un email mai multor programatori interesati de criptografie o lucrare intitulata „Bitcoin, un sistem peer to peer cu bani”. In ianuarie 2009, creatorul a minat primul bloc si a primit o rasplata de 50 de Bitcoin.
Satoshi a condus reteaua Bitcoin pana la sfarsitul anului 2010. Pana atunci s-au putut citi contributiile si proiectele sale pe forumuri dedicate criptografiei. Brusc, el a disparut si nimeni niciodata nu a reusit sa afle cine sta in spatele creatiei Bitcoin. Este clar, insa, ca misteriosul creator a dat nastere unui adevarat fenomen, schimband sistemul financiar.
Bitcoin a fost creat si lansat in timpul uneia dintre cele mai grele crize financiare globale, fiind o alternativa la sistemul bancar. In 2008, cand totul mergea din punct de vedere economic cat se poate de rau, cand oamenii erau satui de banci si guverne, a aparut aceasta moneda virtuala. Bitcoin nu este controlat de nicio entitate, este lipsit de reglementari si de constrangeri.

Prezentare Generală Pret Bitcoin

Pretul Bitcoin de azi este de 43.194,90 USD. Pretul s-a modificat cu +2.109 EUR în ultimele 24 de ore. Bitcoin are un fond in circulatie de 21.000,000 BTC. Cel mai mare nivel de pret Bitcoin inregistrat vreodata este de 64.863 dolari pe 14 Aprilie 2021. Iar cel mai mic nivel inregistrat vreodata este de 0.08 USD, cand Bitcoin a inceput sa se tranzactioneze pentru prima data de la un pret de aproximativ 0,0008 dolari in iulie 2010.

Ce determinam pretul Bitcoin?

Bitcoin aduce cu sine multe avantaje pentru utilizatori. Pe langa libertatea platilor, ceea ce inseamna ca poti trimite orice suma, oriunde in lume, Bitcoin poate aduce profit detinatorilor. Fiind doar un numar fix de monede, mai exact 21 de milioane, cu cat ceva este mai rar, cu atat este mai greu de obtinut si implicit valoarea Bitcoin creste. Bitcoin este volatil, are fluctuatii de pret. Acest lucru poate fi un dezavantaj pentru traderi, care cauta sa faca profit rapid.
Fluctuatiile de pret sunt deja cunoscute in piata cripto. Acestea nu au o cauza anume, ele fiind determinate de mai multi factori. In principiu, vorbind despre un comert, ne referim la cerere si oferta. Cu cat cererea este mai mare, cu atat pretul creste. Criptomoneda primeste atentie din partea diverselor companii, institurii. Recent CEO-ul Tesla, Elon Musk a postat un tweet in care anunta ca are incredere in Bitcoin si ca o sa investeasca o parte din tezaurul firmei sale in moneda. Pretul a crescut aproape instant. Bitcoin a atins in urma acestei postari un nou record maxim, neatins pana atunci.
Economia globala este un alt factor important, cu care ne-am confruntat si noi, Bitcoin dovedindu-si astfel utilitatea. Criza sanitara cauzata de pandemia de Covid-19 si o potentiala, dar sigura criza financiara, poate mai grea decat in 2008, fac ca oamenii sa-si indrepte atentia spre o alternativa sigura, lipsita de guverne. De ce? Simplu. In aceasta perioada, fiind necesar, guvernele au printat fiat in mod iresponsabil, inflatia creste, se devalorizeaza banul. Marile companii, dar si oamenii de rand, cauta o modalitate in care suma lor, veniturile, profiturile sa nu se piarda. Astfel creste oferta, creste pretul Bitcoin. Exista varianta in care pretul scade, cand ajunge la un anumit punct de varf si cei care vor sa faca profit, vand. Fiind ordine mari de vanzare, pretul scade. Schimbarea monedei in fiat aduce efect negativ asupra pretului. Insa aici intervine un intreg ciclu, care face ca aceasta piata sa fie asa frumoasa si interesanta, fiind pret mic, cunoscand istoria, oamenii cumpara.

Cat costa un Bitcoin?

Puteti cumpara Bitcoin imediat prin platformele online trade.bitcoinromania.ro sau pro.bitcoinromania.ro. Pretul unei unitati este de 37319.1 EUR pe platforma PRO, in crestere. Desigur, pentru a cumpara Bitcoin si pentru ca faceti acest lucru prin intermediul unei platforme online aveti si cateva comisioane pe care trebuie sa le platiti. De exemplu, comisionul de depunere EUR pe care il percep bancile, care este de minim 5 EUR. Pentru a intra in posesia cantitatii de BTC trebuie sa schimbati din EUR in BTC, unde exista un alt comision de 0.25%. Asta inseamna ca pretul cryptomonedei nu reprezinta obligatoriu cotatia Bitcoin, pentru ca se adauga taxele serviciului folosit.

Cat valoreaza un Bitcoin?

Daca in 2009, in momentul apartiei, valoarea unui Bitcoin era de 0 USD, acum lucrurile s-au modificat. In primii ani de existenta se tranzactiona gratuit intre adoptatorii timpurii. In prezent, conform experitilor care analizeaza de ani de zile graficul Bitcoin, valoarea sa s-ar putea ridica putin peste 100.000 de dolari la sfarsitul anului curent. Facandu-se la un moment dat un studiu, majoritatea participantilor au mizat pe pretul de 120.000 USD.
La pretul pe care il are, Bitcoin are valoarea echivalenta cu o garsoniera in Bucuresti, cu un apartament in provincie sau cu o masina scumpa.

Analiza istorica a pretului

In ultimul deceniu, pretul Bitcoin a cunoscut o volatilitate salbatica. Aceasta a cunoscut adesea schimbari de pret cu 10, 20 de procente si uneori chiar mai mult intr-o singura zi. La inceputurile sale, in 2010, Bitcoin valora mai putin de un cent. Prima plata cu Bitcoin a fost facuta de o persoana care a platit 10.000 de BTC pentru doua pizza. In februarie 2011 a reusit sa depaseasca un dolar si 10 dolari cateva luni mai tarziu. 2013 a fost un an de glorie pentru cryptomoneda, cand a reusit sa atinga 3 cifre si ulterior 1.000 USD. Ulterior, in 2017 a ajuns in atentia tuturor cand a ajuns la aproape 20.000 USD. Maximul istoric pana in prezent a fost atins in aprilie 2021, la aproape 65.000 de dolari.
Evolutia Bitcoin este determinata de mai multi factori, care depind si de perioada acestuia. Ca in cazul multor alte active tranzactionabile, fluctuatiile mari de preturi sunt adesea insotite de cresteri ale volumului de tranzactionare, intrucat un numar mare de utilizatori isi cumpara sau isi vand monedele. Desi in spatele monedei nu exista o entitate care sa o controleze, exista elemente care i-au controlat pretul de-a lungul timpului si implicit si evolutia. Aici discutam despre economia Bitcoin, cu o oferta limitata, acesta nu poate fi afectat de inflatie. Insa, reglementarile financiare si companii care accepta sau nu Bitcoin, tari care o interzic sau care o adopta ca modalitate de plata ii pot modifica pretul si puterea de adoptabilitate.

Factori care pot influenta pretul Bitcoin

Exista o multitudine de factori care pot determina pretul monedei. Uneori pretul Bitcoin se poate deplasa si ca raspuns la economia globala cum s-a intamplat anul trecut. Bitcoin a inregistrat valori extraordinare, in timp ce economiile s-au inchis si marile guverne au printat necontrolat sume de bani. Dupa ce isi pierd increderea in politica economica guvernamentala oamenii apeleaza la Bitcoin. Fiind o cerere mare si o oferta limitata, Bitcoin creste.
Stiri care discuta despre reglementare si taxele pe care le platim pentru profitul survenit din monedele digitale afecteaza pretul monedei, intervenind nesiguranta si neincrederea in Bitcoin. Pe de alta parte, stirile care mentioneaza adoptarea Bitcoin de catre marile companii are un efect pozitiv asupra valorii din piata.
Un alt factor este halvingul. Istoric vorbind, momentele de injumatatire a recompenselor pentru mineri au fost urmate de cresteri ale pretului.

Cum pot obtine Bitcoin sau scoate profitul?

Va oferim o gama larga de modalitati de a cumpara Bitcoin sau de a vinde Bitcoin, atat prin platformele online, cat si prin reteaua de ATM-uri. Prin platformele online trade.bitcoinromania.ro sau pro.bitcoinromania.ro puteti cumpara prin trasfer bancar Bitcoin sau orice alta moneda intr-un mod simplu, sigur si rapid.
Reteaua de ATM-uri Bitcoin Romania este in continua crestere, cu 51 de ATM-uri in prezent, cu o expansiune impresionanta, puteti tranzactiona criptomonede cu RON cash. Din 2019, strategia noastra de dezvoltare include parteneriate prin care puteti sa va gestionati propriul ATM Bitcoin, beneficiind de a lucra sub reputatia si renumele Bitcoin Romania, deja cunoscut printre comerciantii de crypto din tara.

Intrebari frecvente

Ce este Bitcoin?

Bitcoin reprezinta un sistem de plata revolutionar, descentralizat, ce utilizeaza un registru distribuit, tip peer-to-peer, fara a functiona sub normele unei conventii oficiala realizate de catre o institutie financiara. Ce implica asta? Lipsa de reglementari, de constrageri ce ar putea veni din partea unei autoritati centrale, din partea unui guvern.
Platile realizate cu Bitcoin sunt procesate printr-o rețea privata de calculatoare conectate printr-un program comun. Fiecare tranzactie este inregistrata simultan intr-un „blockchain„, pe fiecare calculator care actualizeaza si informeaza toate conturile.

Cum se calculeaza pretul Bitcoin?

Bitcoin este calculat dupa un sistem de tipul cerere si oferta. Cu cat oferta este mai mica si cererea este mai mare, cu atat pretul Bitcoin este crescut.

Cand va avea loc urmatoare injumatatire?

Halvingul este programat sa aiba loc o data la 4 ani. Cea mai recenta injumatatire a fost in mai 2020 si urmatoarea este programata pentru primavara anului 2024.

Cand va fi atinsa oferta maxima?

Dupa cum am spus, Bitcoin a aparut intr-o cantitate militata de 21 de milioane de unitati. Numarul de Bitcoin dintr-un bloc pentru a recompensa minerii va continua sa se injumatateasca aproximativ la fiecare patru ani pana la totalul de 21 de milioane. Acest lucru este de asteptat sa se intample in jurul anului 2140.

Ce valoare va avea Bitcoin in viitor?

Fluctuatiile de pret ale cryptomonedei pot fi afectate de multi factori si mai ales de reglementarile guvernamentale. Daca analizam graficele si modelul Stock-to-Flow arata Bitcoin la 100.000 in 2021 si la 1 milion de dolari in 2025. De asemenea, multi analisti si experti din domeniu si-au aratat interesul in raport cu aceasta intrebare si s-au vehiculat preturi impresionante 100.000 de dolari pana in 2027, 500.000 de dolari pana in 2030, 1 milion de dolari pana in 2037. Preturile sunt aceleasi, difera doar perioada, ceea ce inseamna ca certitudinea atingerii acestor sume este sigura.