Piata crypto: o schimbare semnificativa anul viitor?

27 noiembrie 2018 bitcoin, cryptomoneda, tranzactionare

Articol scris de Cristina Dinica

Bitcoin Romania

Mike Novogratz, fondatorul companiei Galaxy Digital si fost partener in cadrul Goldman Sachs, a declarat ca se asteapta ca piata cryptomonedelor sa cunoasca o schimbare semnificativa anul viitor. Potrivit declaratiilor publicate recent de Financial Times, investitorul a declarat ca “acest an a fost o provocare” pentru Galaxy Digital, o companie care isi propune sa devina “Goldman Sachs al cryptomonedelor”.

Clasat de Forbes ca facand parte din topul miliardarilor atat in 2007, cat si in 2008, Novogratz a prezis ca institutiile financiare vor trece de la “investirea in fonduri crypto la investirea in cryptomonede propriu-zise in primul trimestru al anului viitor”. Astfel, cryptomonedele vor cunoaste o schimbare semnificativa la inceputul lui 2019, “atunci cand preturile vor incepe sa se miste din nou”.

Novogratz este un cunoscut crypto bull, dar si sustinator al tehnologiei registrului distribuit, fara care companiile “s-ar invarti in cerc”. Potrivit declaratiilor din aceasta vara ale analistului, adoptarea la scala larga a cryptomonedelor “va dura de la 5 pana la 6 ani”.  La inceputul acestei luni, Novogratz a spus ca este increzator in evolutia pietei, prevazand o noua crestere remarcabila a cursului. Potrivit acestuia, chiar si dupa perioada recenta in care trendul pietei a fost unul puternic negativ, o revenire BTC la valoarea de 20.000 de dolari va avea loc in cursul anului viitor.

Fondatorul Galaxy Digital a declarat acum, in ciuda trendului recent al pietei crypto, ca o crestere va avea loc in cursul anului viitor. Novogratz pune aceasta schimbare pe seama investitorilor institutionali, implicati in sistemul financiar traditional, dar care imbratiseaza si piata crypto. Cresterea preconizata de acesta va veni ca urmare a implicarii unor investitori precum Jeff Sprecher, director executiv si presedinte al Intercontinental Exchange (care detine Bursa de Valori din New York) si Abigail Johnson, CEO al fondului Fidelity. “Este usor sa fii sceptic, dar se intampla ceva”, a declarat Novogratz.

 

Sursa: https://www.ft.com/content/9e94a4fc-e9c0-11e8-885c-e64da4c0f981

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *