Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii 19 – 25 Noiembrie

26 noiembrie 2018 analiza tehnica, bitcoin

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* Bitcoin *

* În ultimele 7 zile, am analizat monedele de tip ALTcoins cerute de dumneavoastră în comentarii, lăsând scăderea afișată de Bitcoin să ofere informații, pe care să le putem interpreta în comentariul de azi.

* Impulsul care a condus la un asemenea declin, a fost intrarea însoțită de o închidere hotărâtă sub $5850 – nivelul de susținere al prețului pe durata întregului an. Semnalul de vânzare primit de participanții la piață, odată ce acest nivel „a căzut”, a declanșat un efect de domino asupra altor nivele de suport, vechi încă din ascensiunea afișată în 2017.

* Un alt semnal de vânzare a fost triunghiul simetric din partea stângă a graficului, unde prețul a consolidat timp de 100 de ore (puțin peste 4 zile), înainte de a continua conform direcției impuse de trend: în jos. Structura în cauză a impus definirea unei serii de higher lows (minime mai mari) și lower highs (maxime mai mici) iar rezultatul a avut loc luni, odată cu deschiderea sesiunii londoneze. Acesta a constat într-un declin de peste 21%, până la $4422.8, un prim nivel pivotant în această structură.

* Un alt impuls în sens opus, imediat după stabilirea minimului de la $4411, a definit partea superioară a canalului descendent în care prețul se află în continuare. Acesta reprezintă formațiunea dominantă în momentul de față, iar Bitcoin are nevoie de o ieșire din canal pentru a putea discuta despre formarea unui bottom, cel puțin local. Până în momentul de față, fostele nivele de suport continuă să devină rezistențe iar prețul să respecte liniile de trend ale canalului (cele roșii).

* În ultimele 30 de ore, BTC afișează o creștere ușoară, însă volumul care o însoțește nu este de partea cumpărătorilor. Prețul ascendent împreună cu un volum descendent este un indicator bearish, lucru care poate semnala o continuare a scăderii. Desigur, invalidarea situației propuse de mine necesită depășirea printr-un impuls (sau chiar printr-o mișcare laterală/ sideways) a nivelului superior care constituie canalul descendent.

* Recomand să adoptați doar poziții confirmate sau să cumpărați doar atunci când timeframe-urile mai mari (4 ore, o zi) oferă un setup bullish.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV