Trendul actual – un moment de aur de a intra pe piata crypto

29 noiembrie 2018 bitcoin, cryptomoneda, pretul bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Bitcoin Romania

Trendul actual reprezinta un moment de aur pentru a intra pe piata crypto, considera Tom Lee, analist Wall Street si co-fondator Fundstrat Global Advisors. Acesta a facut declaratii in cadrul evenimentului dedicat tehnologiei registrului distribuit si cryptomonedelor – BlockShow Asia 2018, cea mai mare expozitie tehnologica de blockchain conform site-ul de tehnologie Venturebeat.

Incepand cu anul 1998, Lee a fost desemnat anual in topul celor mai importanti investitori institutionali, fiind totodata unul dintre primii analisti financiari traditionali care au vorbit despre Bitcoin. Acesta este cunoscut pentru atitudinea sa bullish vizavi de cryptomonede. Cel mai recent, Lee a declarat la mijlocul acestei luni, intr-o perioada de scadere pronuntata, ca Bitcoin va atinge valoarea de 15.000 dolari pana la sfarsitul anului.

Co-fondatorul Fundstrat a declarant in cadrul evenimentului ce a inceput ieri la Singapore ca exista trei motive majore care au condus la scaderea generala de pe piata crypto. Potrivit acestuia, una dintre cauzele scaderii semnificative a cursului cryptomonedelor este recentul hard fork Bitcoin Cash, eveniment care a contribuit la incertitudinea de pe piata. Mai mult decat atat, actiunile de reglementare ale SEC (Securities and Exchange Commision – Comisia pentru Bursa si Valori Mobiliare din Statele Unite) au avut un efect negativ asupra cursului cryptomonedelor, la fel si “starea teribila a pietelor globale”.

Cu toate acestea, investitorul refuza sa isi schimbe perspectiva pozitiva asupra cryptomonedelor. Acesta a descris situatia actuala ca fiind o corectie a preturilor, o oportunitate importanta pentru investitori de a intra pe piata crypto, un adevarat “moment de aur”. Lee crede, de asemenea, ca Bitcoin va avea o evolutie “foarte buna” anul viitor, în ciuda posibilitatii unui eventual declin in urmatoarele trei luni. El si-a bazat argumentele pe cresterea nivelului de adoptare a cryptomonedelor de catre mari corporatii, precum Microsoft si Starbucks, si de investitorii institutionali. Desi Lee a refuzat sa dea o cotatie precisa de aceasta
data, el a spus ca pretul Bitcoin va fi “considerabil mai mare”.

 

Sursa: https://cointelegraph.com/news/fundstrats-tom-lee-bear-markets-are-a-golden-time-to-be-in-crypto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *