Analist Wall Street: O revenire Bitcoin este la orizont

19 noiembrie 2018 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

bitcoin romania

Evolutia recenta a pietei crypto nu aduce cu sine asteptari foarte mari pentru pretul Bitcoin in acest moment. Sentimentul traderilor nu este in intregime anormal, tinand cont de valorile atinse de BTC pe parcursul acestui an. Chiar si asa, multi traderi sunt increzatori ca tendinta care se va materializa in urmatoarele zile si saptamani va fi una pozitiva. Printre acestia se numara analistul Wall Street si cunoscut bull crypto Tom Lee. Specialistul ramane optimist si a declarat ca o revenire Bitcoin este la orizont, insa si-a revizuit predictia conform careia BTC va termina anul la o valoare de 25.000 dolari.

Tom Lee este co-fondatorul Fundstrat Global Advisors si analist Wall Street cu peste 25 de ani de experienta in cercetare. Incepand cu 1998, el a fost desemnat printre cei mai importanti investitori institutionali in fiecare an. Lee a fost unul dintre primii analisti financiari “traditionali” care au vorbit despre Bitcoin, fiind cunoscut pentru atitudinea sa pozitiva fata de cryptomonede. Conform celor mai recente declaratii, acesta considera ca Bitcoin va atinge valoarea de 15.000 dolari pana la sfarsitul lui 2018.

Potrivit lui Lee, factorul cheie care sta la baza acestei predictii este “punctul de rentabilitate”. Mai precis, punctul de rentabilitate se refera la nivelul la care costul pentru minarea Bitcoin se potriveste cu pretul de tranzactionare. Din studiile realizate de Fundstrat, firma de cercetare si consiliere financiara fondata de Lee, acest punct este de aproximativ 7.000 de dolari. In prezent, Bitcoin a ajuns la o valoare de aproximativ 5.146 de dolari, conform datelor CoinMarketCap.

Chiar daca mizeaza pe o revenire Bitcoin, Tom Lee recunoaste ca scaderea sub pragul psihologic de 6.000 dolari conduce la “un val de pesimism reinnoit”. Lee citeaza “evenimente crypto-specifice” ca fiind cauza scaderii recente din piata crypto. Mai exact, recentul hard fork Bitcoin Cash a impartit comunitatea, evenimentul contribuind la incertitudinea de pe piata. Chiar si asa, analistul considera ca un trend pozitiv va urma actualei scaderi a pietei.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/fundstrats-tom-lee-predicts-bitcoin-recovery-but-lowers-end-year-target-to-15k

One comment

  1. Silver20 spune:

    Mai stati pe aproape cu revenirea. De cand faza cu persoanele juridice sa cumpete crypto se cam fac manipulari pe piata. Rar vor mai fi cresteri profitabile pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *