Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii 12 – 18 Noiembrie

19 noiembrie 2018 analiza tehnica, bitcoin

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii – 12 – 18 Noiembrie – Bitcoin Romania

* Bitcoin *

*Long time, no see„, Bitcoin. După mai bine de două săptămâni în care am analizat doar monede de tip ALTcoins – atât cele care au afișat oportunități de adoptare a unei poziții, cât și cele specificate de dumneavoastră în comentarii – Jurnalul Crypto revine cu o analiză a parității BTC/USD, acum că volatilitatea s-a întors.

* Graficul de mai sus este un update, idee prezentată în comentariul din 10 septembrie.

* Ideea prezentată de grafic conține următorul scenariu: în cazul în care lumânarea de pe Weekly afișează o închidere sub $6150, lucru care nu s-a mai întâmplat de ~350 de zile, există posibilitatea ca prețul să (re)testeze fostul nivel orizontal de rezistență, de la $4600.

* Din ce motiv(e) prețul BTC „a spart” yearly support de la $5800?

Vom răspunde la întrebarea aceasta din două puncte de vedere: atât tehnic, cât și fundamental.

1) Din punct de vedere tehnic:

* „Când vine vorba de trading, închiderea și deschiderea sesiunii este tot ce contează. Ce se află între aceste momente e zgomot” – este una dintre sintagmele cele mai cunoscute de către traderi. Importanța acesteia reiese și din PA-ul (price action-ul) afișat de BTC în ultimele zile: am fi putut discuta despre un „fakeout” în sens inferior al range-ului, după închiderea de joi, însă cazul acesta ar fi presupus o revenire rapidă a prețului înapoi în interval, în ziua imediat următoare. Acest lucru nu s-a întâmplat iar scenariul „fakeout” s-a invalidat complet.

* De asemenea, o consolidare imediat sub suportul care „a ținut” atât timp, nu denotă nimic bun, cel puțin pe termen scurt. Explicarea PA-ului ar fi următoarea: vânzătorii au impus din nou presiune asupra prețului – ajuns la nivelul dorit – $5850 – cumpărătorii au afișat un interes foarte scăzut, fiind a 4-a testare a acestui an. Aceștia din urmă au cedat, lăsându-i pe vânzători să găsească un nou nivel de suport.

2) Din punct de vedere fundamental:

* Știm cu toții că acum 4 zile, respectiv joi, 15 noiembrie, a avut loc un hardfork pentru Bitcoin Cash. În urma acestei bifurcări au rezultat două noi monede: BCH ABC și BCH SV.

Ok, dar care este legătura cu scăderea afișată de Bitcoin?

* Simplu: prețul BTC-ului este susținut și de mineri. Fără aceștia, ecosistemul crypto nu ar funcționa. În momentul în care au apărut altercațiile între cele două tabere (ABC și SV) – o mare cantitate de hash power a migrat de pe BTC pe una dintre monedele noi. BTC, având o susținere mai scăzută a fermelor mari de minat (precum Bitmain, CoinGeek, etc.) a devenit mai vulnerabil – situație de care urșii au profitat imediat pentru a depăși punctul de minim al anului.

* În concluzie: este posibil ca Bitcoin să întâmpine rezistență în zona $5800-6150, în cazul unei retestări. În orice caz, recomand să fiți atenți la PA și să nu vă grăbiți în a adopta o poziție contra-trend. Prețul trebuie lăsat să stabilească un nou suport.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *