50% din respondenti prefera Bitcoin ca investitie pe termen lung

19 noiembrie 2018 accepta bitcoin, aur, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

bitcoin romania

Intr-un sondaj recent pe Twitter realizat de fostul politician american Ron Paul, 50% dintre respondenti au indicat ca vor alege Bitcoin ca investitie pe termen lung. Acestia prefera sa investeasca intr-o cryptomoneda, decat in obligatiuni de trezorerie si chiar a aurului.

Ron Paul este un politician republican si libertarian retras din functie, un candidat prezidential de trei ori si fost congresman al celui de-al 22-lea district al Congresului din Texas. Paul este un critic vocal al supravegherii guvernamentale si al Federal Reserve. Pe 15 noiembrie, fostul politician a utilizat platforma de socializare Twitter pentru a evalua modul preferat de investitii pe termen lung:

Se pare ca Bitcoin castiga incredere din partea publicului larg, sau cel putin a sustinatorilor lui Paul, ca inlocuitor viabil pentru aur. Ron Paul a emis acelasi sondaj anul trecut, putand constata ca sprijinul pentru Bitcoin a scazut de fapt, de la 54% la 50%.

Scaderea cu 4% a sprijinului ar putea fi un rezultat al pietei „bearish” in curs de desfasurare si a scaderii pretului Bitcoin. Cu toate acestea, pentru un rezultat cat mai realist, sondajul va trebui sa continue pentru inca cativa ani, pentru a determina daca exista o tendinta mai puternica pe termen lung.

Trebuie mentionat faptul ca aceste constatari facute de fostul politician nu sunt concludente datorita naturii sondajului. Cei care folosesc Twitter si urmaritorii lui Ron Paul sunt mult mai susceptibili sa sprijine utilizarea Bitcoin – prin urmare, procentul real de oameni care ar alege Bitcoin este probabil mai mic.

Ron Paul nu este singurul sustinator al investitiei in Bitcoin. John Pfeffer, partener la Pfeffer Capital din Marea Britanie, considera ca moneda digitala este mai buna decat aurul „din orice punct de vedere” si ar putea fi in cele din urma valoara  700.000 de dolari, potrivit investitorului institutional.

Acesta a facut aceste comentarii in cadrul conferintei de investitii Sohn din New York, ce a avut loc in luna aprilie a acestui an. Acest eveniment serveste in mod traditional ca un loc pentru investitori, pentru a recomanda cele mai bune forme de investitie – si aceasta recomandare in detrimentul aurului creeaza un precedent, intrucat nimeni a mai recomandat o cryptomoneda pana acum.

Bitcoin este primul candidat viabil pentru a inlocui aurul pe care lumea l-a vazut vreodata„, a spus dl Pfeffer. „Daca Bitcoin devine o valoare non-suverana, ar putea fi noul aur sau noua moneda de rezerva„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *