Awareness-ul rezidentilor din Moscova pentru crypto este in crestere

16 noiembrie 2018 bitcoin, cryptomoneda

Articol scris de Cristina Dinica

bitcoin romania

Awareness-ul rezidentilor din Moscova in ceea ce priveste piata crypto este in continua crestere. Cel mai recent sondaj de opinie arata ca 5% dintre cei care utilizeaza metode de plata fara numerar sunt deschisi in ceea ce priveste utilizarea cryptomonedelor, conform Forbes Rusia. Sondajul referitor la piata platilor electronice a fost realizat de serviciul de plata rus Yandex.Money, cu colaborarea Departamentului pentru Tehnologia Informatiei din Moscova (ITD).

Ivan Buturlin, seful departamentului de analiza al ITD, a spus ca “34% dintre rezidentii Moscovei folosesc in principal metode de plata fara numerar, in care 63% efectueaza tranzactii electronice cel putin o data pe zi”. Printre cele mai comune modalitati de plata fara numerar se numara cardurile bancare, aplicatiile mobile, dar si e-money – bani electronici.

Intr-adevar, cei mai multi dintre respondenti au declarat ca folosesc carduri bancare: 96%. Urmatoarea varianta populara in randul celor care evita folosirea banilor cash pentru tranzactii este cea prin intermediul aplicatiilor bancare mobile, 40% dintre respondenti optand pentru aceasta metoda de plata. 32% dintre respondenti utilizeaza internet banking, in timp ce 16% au declarat ca folosesc banii electronici.

Sondajul telefonic a fost realizat asupra unui grup de 1.000 de locuitori din Moscova, facand parte din diferite categorii de varsta. Analistii au constatat ca printre rezidentii din Moscova care utilizeaza forme de plata fara numerar, un procent utilizeaza deja cryptomonede, in timp ce 5% si-au exprimat disponibilitatea de a incepe sa le utilizeze pentru a-si plati achizitiile. “Pentru ca platile fara numerar sa patrunda in viata unui numar cat mai mare de cetateni, oamenii trebuie sa isi schimbe perceptia pentru a intelege ca este o metoda de plata sigura”, a declarat Ivan Glazachev, CEO al Yandex.Money.

Acest nou sondaj confirma rezultatele cercetarilor realizate recent si in alte state. Cel mai recent, o cercetare realizata in UK arata ca 93% din populatia britanica este familiarizata cu Bitcoin. Mai mult decat atat, aproximativ 4% dintre cei chestionati au declarat ca sunt foarte familiarizati cu conceptul de cryptomonede.

 

Sursa: https://cointelegraph.com/news/poll-interest-in-crypto-as-payment-method-makes-small-inroads-among-moscow-residents

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *