O cincime din populatia britanica crede in viitorul Bitcoin

13 noiembrie 2018 accepta bitcoin, bitcoin, reglementare

Articol scris de Mirona Noru

bitcoin romania

O cincime din populatia britanica crede ca Bitcoin ar putea fi adoptat ca moneda, conform datelor publicate de o companie de cercetare. YouGov prelucreaza informatiile din studiile efectuate si transfera informatiile agentiilor care le gasesc utile. Compania a facut o descoperire interesanta cu privire la regele crypto: Bitcoin (BTC). Aceasta este recunoscuta pentru furnizarea de date exacte, care ulterior sunt utilizate pe scara larga de firme, guverne si persoane fizice.

Cercetarea recenta realizata de cei de la YouGov a aratat ca 93% dintre populatia britanica participanta la studiu este familiarizata cu termenul Bitcoin. Desi studiul nu a inclus intrebari despre altcoins, rezultatul este unul surprinzator, avand in vedere varsta relativ tanara a Bitcoin, care a implinit recent 10 ani. Aproximativ 4% dintre cei chestionati au afirmat ca au fost foarte familiarizati cu conceptul de cryptocurrency, in timp ce aproximativ 24% stiau despre Bitcoin in mica masura. Dupa cum era de asteptat, cea mai tanara parte a populatiei a sustinut ca este informata despre cryptomoneda rege Bitcoin.

O mare parte a celor care au investit in cryptomonede a fost reprezentata in principal de cei tineri; si varsta lor variaza intre 18 si 24 de ani. O alta observatie facuta in cadrul studiului este ca Bitcoin este o moneda atragatoare ce impinge oamenii sa investeasca de la varste mici, comparativ cu statisticile potrivit carora grupul majoritar care detine actiuni in Statele Unite are peste 70 de ani. Aproximativ 6% dintre cei chestionati investesc in Bitcoin, in comparatie cu doar 1% din femeile chestionate.

O cincime din populatia britanica chestionata considera ca Bitcoin va fi o moneda adoptata masiv in viitorul apropiat la nivel mondial. Aproximativ 43% dintre cei intervievati credeau ferm ca Bitcoin nu putea fi adoptat ca moneda viitoare, iar 37% pur si simplu nu erau siguri. Cei familiarizati cu aspectul tehnic din spatele Bitcoin inteleg ca tehnologiile care permit adoptarea adevarata din partea comerciantilor in masa, cum ar fi Lightning Network, abia acum incep sa se cristalizeze.

Ultima intrebare din sondajul realizat YouGov adresata tuturor participantilor a fost despre aspectele pozitive ale monedei descentralizate, precum adoptarea Bitcoin. 25% au raspuns sunt neutri in legatură cu acest subiect, in timp ce alti 18% nu au fost siguri cum sa raspunda. Adunate procentele, acestua reprezinta 43% din respondenti. Aproximativ 44% au oferit raspunsuri negative in legatura cu acest lucru.

Concluzia acestui studiu este aceea ca pentru ca Bitcoin sa devina masiv adoptat, este esentiala existenta unei educatii in acest sense. Majoritatea oamenilor care au inteles si au manifestat un sentiment pozitiv in legatura cu Bitcoin au fost destul sau foarte educati pe subiectul crypto. Reclamele nu au un impact atat de mare privind raspandirea cunostintelor despre Bitcoin. Informatia este raspandita de la o persoana la alta, in principal datorita faptului ca este o moneda de tip peer to peer.

Daca Bitcoin urmeaza sa fie adoptat la nivel mondial, primul pas va fi evanghelizarea in masa de la o persoana la alta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *