Fondul Monetar International acorda atentie reglementarii crypto

13 noiembrie 2018 bitcoin, cryptomoneda, reglementare

Articol scris de Cristina Dinica

bitcoin romania

Fondul Monetar International intentioneaza sa utilizeze rezultatele cercetarilor aflate in curs de desfasurare referitoare la blockchain ca o ancora pentru politicile sale viitoare privind evolutiile tehnologice. In cadrul Festivalului Fintech, ce are loc in aceasta saptamana in Singapore, consilierul general adjunct al FMI, Ross Leckow, a discutat despre blockchain si cryptomonede, alaturi de CEO-ul Ripple, Brad Garlinghouse.

Leckow, a declarat ca organizatia a fost “activa” in privinta blockchain, crypto si multe altele. “FMI acorda o atentie sporita domeniului fintech si in special blockchain. Credem insa ca este dificil sa vorbim despre blockchain fara sa o luam in considerare in lumina celorlalte tehnologii noi care fac parte din dezbaterea fintech”, a declarat acesta. Ca reprezentant al FMI, Leckow a discutat despre rolul blockchain in industria fintech, fiind de parere ca tehnologia registrului distribuit si cryptomonedele/activele virtuale sunt parte integranta a industriei. El a marturisit ca FMI se implica in studii, cercetari si proiecte legate de potentialul impact al fintech asupra platilor transfrontaliere.

Discutia vine pe fondul unui nou articol publicat de Christine Lagarde, directorul FMI, in care a abordat subiectul fintech. Aceasta discuta despre provocarile, avantajele si dezavantajele utilizarii cryptomonedelor. Potrivit articolului, anumiti specialisti considera ca unele cryptomonede ar putea conduce la un progres major. Lagarde este de parere ca piata crypto si utilizarea cryptomonedelor nu trebuie respinse.

Lagarde considera ca fintech ofera numeroase avantaje, in ciuda riscurilor pe care le presupune. Tehnologia registrului distribuit asigura tranzactii mai rapide si mai ieftine. De asemenea, ar asigura ca inregistrarile sunt sigure si mult mai rapide, datorita tehnologiei smart contracts. Pentru evitarea riscurilor, Lagarde vine cu aceleasi solutii propuse in aceasta primavara, referitoare la necesitatea reglementarii pietei crypto.

Autoritatile de reglementare si Fondul Monetar International au o provocare majora, conform articolului publicat de Lagarde. Pe de o parte, au datoria de a opri potentialele fraude, in acelasi timp protejand stabilitatea lumii financiare, fara a impiedica inovatia. Astfel, cadrul de reglementare trebuie sa fie flexibil si creativ si, cel mai important, este necesar sa existe un efort global pentru a reglementa piata cryptomonedelor.

 

Sursa: https://cointelegraph.com/news/imf-vows-to-continue-devoting-attention-to-blockchain-cryptocurrency-in-fintech-drive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *