Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 14-15 Noiembrie

16 noiembrie 2018 analiza tehnica, tron

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 14 – 15 Noiembrie – Bitcoin Romania

* Polymath *

* Polymath afișează un setup interesant, în care nivelele de rezistență devin suport. Graficul prezentat mai sus indică formarea unui orderblock în 23 iunie, testat inițial ca suport, după depășirea lui dinspre sud (13-14 iulie sunt datele în cauză). Distribuția care a avut loc aici, a condus prețul mai târziu sub canalul albastru. După cum ne puteam aștepta, am avut o retestare și din celălalt sens, confirmând canalul pe post de rezistență.

* În 31 iulie a avut loc o reacție cel puțin ciudată a prețului, din cauza unui impuls de 2400 satoshi (47%) în sus. Retragerea a avut loc la fel de repede iar cumpărătorii întârziați au rămas din nou într-o poziție nefavorabilă. Primul suport pe care prețul l-a găsit, a fost la ~2600 satoshi, nivel de la care a afișat un bounce de aproximativ 33%. Dacă 3420 satoshi a acționat inițial ca suport, iată că de data aceasta prețul întâmpină rezistență aici. Două atingeri ale nivelului au fost suficiente pentru vânzători: aceștia au hotărât că este nevoie de o nouă testare a suportului, pe care l-au găsit mai jos – respectiv în jurul pragului ~2000 sat.

* De aici a fost format un canal ascendent, o zonă choppy între cele două linii orizontale – prețul pivot și nivelul intermediar – și în cele din urmă un breakout continuat de o retestare a fostei rezistențe. După o creștere de 150%, pe parcursul a 47 de zile, POLY a ajuns să retesteze zona încadrată cu albastru, confirmând-o ca rezistență. Tot de aici a pornit și formarea unui canal descendent, în care prețul se află și astăzi.

* Per total, POLY arată bine iar transformarea rezistențelor în suport este un lucru benefic cumpărătorilor. Tind să cred într-o retestare a orderblock-ului înainte ca prețul să depășească nivelul pivot, însă acest lucru pretinde ieșirea din canalul descendent.

* Tron *

* TRX, la fel ca majoritatea monedelor cu capitalizare mare, se află într-un range din ce în ce mai restrâns, datorită seriei de noi minime (higher lows) pe care prețul le creează. „Seria” aceasta a început odată cu punctul de minim stabilit în 16 august: 260 satoshi. Nivelul respectiv nu a fost invalidat nici astăzi, după fix 3 luni de zile.

* Zona de cerere indicată cu albastru deschis, în partea de jos a graficului, marchează un orderblock realizat în decembrie 2017, valabil până în prezent. Intervalul acesta a reprezentat consolidarea pe care cumpărătorii au realizat-o, chiar înainte de ascensiunea parabolică a ALTcoins-urilor de la începutul anului.

* În ultima analiză pentru TRX/BTC discutam posibilitatea ca acesta să retesteze 332 satoshi. Au trecut 2 săptămâni de la prezentarea acestui caz, iar PA-ul (price action-ul) s-a conformat: nivelul respectiv a fost retestat de către vânzători, ba chiar cu o performanță crescută, ajungând până la 321 sat. Respingerea a format un hammer (candlestick) de tip bullish pe 1D. Este posibil ca paritatea să afișeze o creștere până în zona 380 satoshi, însă aș aștepta o retestare a zonei de cerere, chiar dacă acest lucru poate dura mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *