CEO-ul Sberbank crede ca adoptarea blockchain este la un an distanta

16 noiembrie 2018 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

bitcoin romania

Sberbank, banca ruseasca de stat, prin declaratiile facute de CEO-ul sau, a estimat ca adoptarea oficiala a blockchain va avea loc la scara industriala intr-un an sau doi, conform agentiei locale de presa TASS.

In urma interviurilor sustinute saptamanal, CEO-ul Sberbank, Herman Gref, a explicat ca tehnologia intra in stadiul dezvoltarii sale industriale:

Agitatia in jurul tehnologiei blockchain este depasita, iar tehnologia intra in stadiul de dezvoltare industriala. Este nevoie de un an sau doi ca aceasta sa fie implementata la scara industriala.

Seful Sberbank a sustinut ca pietele globale „nu sunt inca pregatite” pentru adoptarea pe scara larga din cauza „imaturitatii tehnologiei„. Cu toate acestea, in mai putin de doi ani, tehnologia va fi gata.

Incepand cu anul 2017, Sberbank, alaturi de alte banci si institutii rusesti importante, a testat in mod constant implementarea tehnologiei revolutionare in cadrul serviciilor sale. In luna decembrie a aceluiasi an, Sberbank a incheiat un parteneriat cu Serviciul Federal Antimonopol al Rusiei, pentru a stoca documentele si a transfera date utilizand blockchain. Denumit „Ecosisteme digitale„, proiectul vizeaza dezvoltarea de instrumente care pot „creste viteza, fiabilitatea si calitatea interactiunii in timpul schimbului de documente„.

Inceputul anului 2018 marcheaza lansarea laboratoarelor blockchain, unde banca ruseasca si-a propus sa genereze prototipuri de produse, sa efectueze teste pilot si sa implementeze solutii de business bazate pe blockchain.

Mai tarziu, in luna iunie, Sberbank a incheiat un parteneriat cu Alfa Bank, pentru a testa optiunile de investitii bazate pe cryptomonede, pentru investitorii cu amanuntul. Ulterior, in luna octombrie, a devenit consultant al gigantului de stat de stat Rosseti, pentru a-l ajuta sa incerce solutii de tip blockchain.

O alta banca, sucursala rusa a Raiffeisen Bank, a anuntat de asemenea ca va implementa un blockchain pentru emiterea de ipoteci si garantii bancare digitale, planificand extinderea implementarii tehnologiei in alte domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV