Ce se intampla cu piata crypto?

20 noiembrie 2018 bitcoin, bitcoin cash, cryptomoneda, ethereum, litecoin, ripple, tranzactionare

Articol scris de Mirona Noru

bitcoin romania

Ce se intampla cu piata crypto? Este intrebarea zilei de marti, care a adus mai mult de trei ceasuri rele cu ea: o scadere de peste 45 de miliarde de dolari a pietei totale de capitalizare. Utilizatorii au putut observa o scadere drastica a cryptomonedelor, inclusiv Bitcoin, care la momentul redactarii articolului valora 4.657 $.

Pe parcursul ultimelor doua luni, piata a fost relativ linistita, cu fluctuatii reduse a Bitcoin, care se situa intre 6300 si 6600 dolari. Stirile din zona crypto anuntau reglementari din partea a diferiti actori institutionali de pe intreg global, inclusiv China, America si Coreea de Sud, care cereau urgentarea proceselor de legiferare crypto. De fapt aceste miscari constante s-au dovedit linistea dinainte furtunii, care a pus pe jar traderii. Ultima saptamana a fost marcata de doua evenimente importante anuntau evenimentul nefericit ce are loc astazi: unul pe 14 noiembrie si altul pe 18 noiembrie, cand pretul a scazut de la 6300 dolari la un an all-time-low de 5000 dolari.

In ultimele sapte zile, Bitcoin a scazut de la 6400 dolari la 5000 dolari, iar astazi se situeaza in jurul valorii de 4600$, reprezentand o scadere de peste 22%. In ansamblu, piata a scazut de la o capitalizare totala de 213 miliarde dolari la sub 167 miliarde dolari.

Ce se intampla dupa scaderea Bitcoin? Usor de intuit este miscarea celorlalte cryptomonede, care in urma tendintei descendente a BTC, au inregistrat la randul lor scaderi masive, Bitcoin Cash facandu-se remarcat cu o scadere de peste 40%. Inclusiv Ethereum (ETH), Stellar (XLM), EOS (EOS) si Litecoin (LTC) au inregistrat pierderi situate intre 15-35%.

Ripple (XRP) este in scadere cu aproape 4.69% si se tranzactioneaza la 0,456 USD la momentul redactarii articolului. Moneda si-a pastrat pozitia ca a doua crypto a cotei de piata dupa capitalizarea bursiera, deoarece a reusit sa-l inlocuiasca pe Ethereum (ETH) pe 15 noiembrie. Piata de capitalizare totala a XRP este de aproximativ 20 de miliarde de dolari, in timp ce ETH este de peste 15,8 miliarde, potrivit CoinMarketCap.

ETH a inregistrat o scadere drastica cu peste 14% in ultimele 24 de ore si se tranzactioneaza la aproximativ 137 USD la momentul redactarii. Punctul cel mai inalt al Ethereum in ultimele 24 de ore a fost de 179,70 $. In ceea ce priveste evolutia saptamanala, ETH a pierdut peste 30%.

Au existat zvonuri cu privire la aceasta miscare negativa care are loc acum, pe platformele Reddit si Twitter, conform carora aceste scaderi bruste ar putea indica o „balena” sau jucator important din piata manipuleaza preturile. A fost mentionat ca aceste miscari au loc cu scopul de a duce Bitcoin la un nivel cat mai scazut, pentru o achizitie ulterioara cat mai ieftina.

Desi momentul de astazi este unul extrem de dureros pentru traderi, ramane sa vedem daca se va ajunge la un nou low in curand. Speram sa nu. Ce parere aveti? Ce se va intampla cu piata crypto? Vom vedea si alte scaderi sau astazi am atins rock bottom?

One comment

  1. Baba spune:

    cmc va scadea pana sub 100 miliarde, dupa care vom asista la un raliu bullish

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *