Ce aduce viitorul pentru Bitcoin? Care sunt predictiile?

21 noiembrie 2018 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

bitcoin romania

Ce va aduce viitorul pentru Bitcoin si care sunt predictiile? Ziua de ieri a fost una dureroasa pentru traderi, dupa ce pretul crypto a scazut cu pana la 40%, aducand o stare generala de agitatie in piata. Unii au considerat un momentul oportun sa cumpere, numind ziua de ieri „black friday”. Mai bine zis „black tuesday”. Altii s-au panicat si au vandut ce aveau in wallet-uri, crezand ca pretul va scadea si mai mult. Trendul pietei a fost unul foarte volatil anul acesta, avand fluctuatii destul de mari, care au dus pretul Bitcoin mai mult in jos. Ieri a atins minimul de anul acesta, 4.437 $, iar la momentul redactarii articolului se pozitiona in jurul valorii de 4.488 $, cu o scadere de 3.35 %.

Asa cum spuneam mai sus, pretul Bitcoin din 2018 a fost marcat de volatilitate, ceea ce a facut ca anticiparea valorii Bitcoin pe termen scurt sa fie o provocare, chiar si pentru analistii cu experienta. In aceasta toamna, pretul Bitcoin a scazut de la 10k la sub 8k, in urma stirilor conform carora gigantul motoarelor de cautare, Google, va interzice anunturile legate de cripto. Pana in prezent, 2018 s-a dovedit un an plin de surprize si viitorul pentru Bitcoin pare greu de intuit. Rollercoaster-ul de anul acesta insa nu se dovedeste la fel de palpitant precum cel din 2017, care la finalul anului a adus zambetul pe buze multor traderi.

Istoria are, in general, tendinta de a se repeta, insa Bitcoin are o „multime” de istorie. Acest lucru face ca predictia pe termen lung sa reprezinte o provocare. Analistii, entuziastii crypto si cifrele din industrie au opinii si previziuni foarte divergente. Este nevoie de mai mult decat un studiu al tendintelor din trecut pentru a intui viitorul pentru Bitcoin.

Optimismul este inca ridicat – de exemplu rapoartele unui nou sondaj in randul britanicilor sugereaza ca o mare majoritate va cumpara mai multe monede in speranta de revenire a preturilor in cursul acestui an.

Llew Claasen, directorul executiv al Bitcoin Foundation, a declarat la inceputul acestui an ca se asteapta ca Bitcoin sa atinga 40.000 de dolari pana la sfarsitul acestui an. El a adaugat ca 90% din cryptomonede vor disparea, intrucat majoritatea proiectelor din acest domeniu se vor dovedi a fi inselatorii. Lipsa de control a riscului din proiectele crypto va fi motivul pentru care majoritatea jetoanelor de tip cryptocurrency se vor dovedi a fi inselatorii. Potrivit lui, in cateva luni din 2018, au existat cel putin 5 escrocherii de acest gen care au fost deja detectate. El crede ca mai sunt multe de adaugat la aceasta lista neagra.

Potrivit lui, pana la sfarsitul acestui an calendaristic, Bitcoin se va tranzactiona in jurul valorii de 40.000 de dolari. El a adaugat ca va exista o cantitate semnificativa de volatilitate inainte ca Bitcoin sa atinga aceste niveluri. Ramane de vazut daca previziunea sa se va adeveri, tinand cont mai pana la sfarsitul anului a mai ramas doar o luna si jumatate. Se pare ca multi dintre investitori, precum si entuziastii din domeniu, sunt de fapt pozitivi privind evolutia si viitorul pentru Bitcoin, chiar an acest an. Problema este ca, fiind aceasta scadere semnificativa, majoritatea investitorilor din zona de retail nu investesc in Bitcoin. Acesta este motivul pentru care miscarea ascendenta nu este atat de puternica atunci cand vine vorba de Bitcoin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *