Pretul Bitcoin – Valoarea Bitcoin actualizata!

powered by Coinlib

Disclaimer: cotatiile nu reprezinta oferte comerciale de cumparare, vinzare sau schimb, fiind preluate si actualizate in mod automat din coinlib.io.

Ce este Bitcoin?

Bitcoin reprezinta o retea revolutionara: un nou sistem de plata, bazat pe cryptografie si bani digitali. Acesta este primul sistem de plata descentralizat, de tip peer-to-peer, sustinut in totalitate de utilizatorii sai, fara interventia unei autoritati centrale. Mai precis, Bitcoin permite ca platile online sa fie trimise direct de la o parte la alta, fara a trece printr-o institutie financiara.

White paper-ului Bitcoin a fost lansat in mijlocul uneia dintre cele mai grave crize financiare din ultimele decenii si prezinta o viziune din ce in ce mai fascinanta asupra unei industrii care cativa ani mai tarziu atingea o capitalizare de piata de peste 100 de miliarde de dolari.

La inceputul anului urmator, mai precis la 3 ianuarie 2009, prima cryptomoneda a fost lansata oficial sub forma retelei Bitcoin. Pe percursul lunii ianuarie, Nakamoto a minat primul bloc, denumit “genesis block”, primind ca fee 50 BTC. Datorita modului in care a fost scris codul, acesti 50 BTC nu pot fi accesati.

Pietre de hotar in evolutia Bitcoin

Zece luni mai tarziu, la 5 octombrie 2009, New Liberty Standard a fixat pentru Bitcoin curs valutar in raport cu dolarul american, $1 fiind echivalentul a 2.300 BTC. Data de 22 mai 2010 a adus un alt eveniment care a marcat comunitatea crypto: un utilizator a platit pentru 2 cutii de pizza de 41 dolari folosind Bitcoin, mai precis 10.000 BTC, ceea ce reprezinta prima utilizare a cryptomonedelor pentru a plati bunuri.

La inceputul lui 2011 Bitcoin a atins pentru scurt timp paritate 1:1 cu dolarul american. Pe parcursul urmatoarelor 4 luni, pretul Bitcoin a explodat, ajungand de la 1 dolar la aproape 32 dolari. Ulterior valoarea Bitcoin a cunoscut prima corectie serioasa, cand in 4 zile cursul a scazut la 10 dolari.

La sfarsitul lui 2013, BTC atinge un all time-high de 1.000 dolari. In decembrie 2014, Microsoft a anuntat ca accepta platile cu Bitcoin, ceea ce a reprezentat o piatra de hotar pentru cryptomoneda-rege, la fel ca aparitia pe coperta The Economist un an mai tarziu.

Cel mai important an pentru cursul Bitcoin a fost de departe 2017, cand s-a inregistrat cel mai important bull run din istoria crypto, dar si cresterea awareness-ului in randul publicului larg. Cursul Bitcoin a atins pe parcursul anului noi culmi: de la 1.000 dolari in ianuarie, la 3.000 dolari pe 11 iunie, pentru ca la mijlocul lunii decembrie sa atinga un all-time high de aproape 20.000 dolari.

Pretul Bitcoin

Bitcoin a fost creat ca o resursa limitata, numarul maxim de unitati disponibile fiind stabilit de la inceput: 21 de milioane BTC. In momentul de fata exista deja peste 17 milioane de BTC, restul urmand a fi minate.

Te invitam sa urmaresti acest grafic evolutie Bitcoin pentru a fi la curent in permanenta cu trendul pietei. Intr-o piata in continua schimbare, updatam in mod constant graficul astfel incat tu sa ai parte de cele mai bune informatii.

Doresti sa tranzactionezi si te intrebi unde gasesti cel mai bun curs bitcoin? Bitcoin Romania, cel mai mare exchange crypto, iti ofera numeroase metode de tranzactionare, precum si cel mai avantajos pret Bitcoin. Cumpara Bitcoin acum rapid, sigur, beneficiind de cel mai bun curs si de cea mai buna experienta de tranzactionare!