Ce rezerva luna decembrie pentru Bitcoin?

3 decembrie 2018 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin Romania

Luna decembrie este o luna plina de speranta pentru traderi, dupa ce luna noiembrie s-a incheiat cu o statistica destul de sumbra: Bitcoin a avut cea mai slaba performanta din ultimii sapte ani in ceea ce priveste scaderea preturilor pe parcursul unei luni.

Cea mai mare cryptomoneda din lume a inceput in luna noiembrie cu un pret mediu de tranzactionare de 6.341 dolari. In prima zi din luna decembrie insa, acesta s-a tranzactionat la doar 3.964 dolari. Astfel scaderea pretului este de 2.400 de dolari, inregistrand o performanta lunara negative de -37.4 la suta; cea mai mare scadere din august 2011, cand a scazut de la aproximativ 8 dolari la 4.80 dolari. Scaderea in acea luna a fost 40%.

Efectele acestei scaderi a Bitcoin din noiembrie asupra pietei sunt usor de intuit: din moment ce Bitcoin este cea mai mare cryptomoneda din punct de vedere al capitalizarii pietei, cu o marja considerabila, care acum cuprinde 53,5% din totalul pietei, toate celelalte crypto au urmat trendul atunci cand vine vorba de performanta preturilor. Ca rezultat, intreaga piata a suferit pierderi substantiale in noiembrie.

La inceputul lunii trecute, capitalizarea bursiera totala a inregistrat o valoare de 203 miliarde de dolari, insa luna decembrie, la inceputul ei, inregistreaza un total de 130 miliarde de dolari, reprezentand o pierdere de 35%.

Capitalizarea totala a pietei crypto a pierdut peste 690 miliarde dolari si 83% din valoarea sa, dupa ce in luna ianuarie a atins all time high-ul de 820 miliarde dolari.

O urma de speranta se intrevede insa, dupa ce in ultimele zile, pretul Bitcoin s-a redresat de la minimul inregistrat; acesta fiind sub 3.500 de dolari – posibil doar un trend bearish- . Astfel luna decembrie are potential, fiind poate doar inceputul unui raliu corectiv. Graficul ce indica evolutia pretului Bitcoin este inca roșu, coborand constant sub marcajul de 4.100 de dolari, in scadere cu aproape 4%.

Cu toate acestea, cryptomoneda rege a fost relativ stabila in primele zile din luna decembrie, comparativ cu vineri, 30 noiembrie, cand a scazut sub pragul de 4.000 de dolari cel putin de doua ori. Bitcoin se tranzactioneaza la valoarea de 4.018 dolari la momentul redactarii articolului.

One comment

  1. silver20 spune:

    Btc va continua sa scada si luna aceasta. Inca nu s-a ajuns la minimul de la care doresc sa intre din nou cei care au creat panica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *