Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii 26 Noiembrie – 2 Decembrie

3 decembrie 2018 analiza tehnica, bitcoin

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* Bitcoin *

* Continuăm seria Jurnalul Crypto cu un alt update pentru paritatea BTC/USD. Dacă în ultimul comentariu discutam despre dezvoltarea unui canal descendent și despre discrepanța dintre volum și preț, iată că de data aceasta Bitcoin oferă mult mai multe informații cu care putem lucra: în primul rând, țin să subliniez faptul că ne aflăm într-un range nou – adică prețul caută să stabilească noi nivele de suport și rezistență, altele decât cele cu care am fost obișnuiți până acum (vezi unul dintre graficele din trecut pentru comparație).

* Primul nivel de rezistență, aflat la pragul superior al graficului, este $4473, linie orizontală care a stabilit o zonă importantă de lichiditate: observăm acest lucru și din reacția pe care prețul a avut-o atunci când a ajuns aici: „înțeapă” linia respectivă, trece peste pentru o perioadă foarte scurtă de timp, după care se retrage la fel de brusc, deoarece cumpărătorii nu reușesc să susțină prețul prin oferte. Un motiv simplu al „slăbiciunii” acestora este următorul: în cazul în care Bitcoin (și implicit piața crypto-monedelor) încearcă să stabilească o structură de tip „bottom„, este nevoie de o perioadă mult mai lungă de testare a nivelelor de suport și rezistență. Pentru a începe un ciclu nou, participanții la piață aleg adesea să treacă printr-o perioadă de consolidare în care prețul afișează un comportament oarecum „haotic” – o perioadă foarte volatilă în care traderii care folosesc levier prea mare sunt forțați în afara pozițiilor (comparativ cu o „vânătoare” de stop loss-uri).

* Stabilirea primei structuri clare în range-ul în care ne aflăm – Head & Shoulders – a oferit informații asupra direcției pe care prețul o poate adopta: în jos. După completarea și confirmarea pattern-ului, vânzătorii au reușit să reducă prețul cu 10%, până în intervalul marcat cu albastru deschis pe grafic. Zona aceasta, aflată între $3945 și $3977, are un rol pivotant, prețul găsind fie suport, fie rezistență aici, în funcție de direcția de care se apropie. Ultimele două testări ale acesteia au fost dinspre nord, iar intervalul a stârnit interesul cumpărătorilor, motiv pentru care rolul adoptat a fost de suport.

* În cazul în care prețul nu invalidează această zonă marcată cu albastru, păstrând seria de minime mai mari (higher lows), tind să cred că putem asista o retestare a nivelului $4233. În funcție de reacția pe care prețul o are odată ajuns aici, BTC ar putea continua o creștere susținută către $4500.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *