Cautarile pe Google pentru „Bitcoin” sunt in crestere iarasi

4 decembrie 2018 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin Romania

Cautarile pe Google pentru cuvantul cheie „Bitcoin” sunt in crestere iarasi, in ciuda faptului ca in ultimele doua saptamani, pretul Bitcoin a scazut in mod semnificativ. Cryptomoneda s-a depreciat cu peste 70%, comparand pretul actual cu cel din septembrie 2017.

Aceasta piata sangeroasa, facand referire desigur la scaderea de pret, pare a fi cea mai severa pentru traderi, dintr-o perioada lunga in istorie monedei digitale. Din fericire insa, piata a inceput sa se recupereze pas cu pas, iar tendintele de cautare Google pentru Bitcoin au crescut in consecinta.

Ce a influentat aceasta crestere in cautarile pe Google?

Desi piata criptografica a inceput sa se redreseze de cateva zile, cea mai mare crestere a valorii a fost inregistrata pe 29 noiembrie. Pretul Bitcoin (BTC) a crescut cu 11%, la peste 4.250 de dolari, stabilind astfel un record pozitiv. Astfel a fost inregistrata cea mai mare crestere zilnica de la mijlocul lunii aprilie 2018, dovedind ca finalul de an rezerva pentru traderi si schimbari pozitive. Cryptomoneda rege a atins un maxim zilnic de 4.296 de dolari si evident si alte crypto majore au crescut. Totusi trebuie avut in vedere faptul ca BTC a pierdut peste 1/3 din valoarea sa in ultimele 15 zile.

In acelasi timp, volumul de cautare pentru cuvantul cheie Bitcoin a crescut constant in contextul tendintei ascendente a pietei.

Sa ne amintim ca o alta crestere brusca a tendintelor de cautare Google s-a produs in luna aprilie a acestui an. In conditii similare ale pietei bearish, aceasta a dus la o crestere importanta a pretului Bitcoin de la 7.000 la 10.000 de dolari.

Nu este nimic extraordinar ca traderii sa tina cont de tendintele cautarilor pe Google, ca un factor determinant pentru a prevedea viitorul monedei virtuale. De exemplu, cautarile pentru Bitcoin au scazut drastic chiar inainte de declinul actual al pietei. Aceasta inseamna ca aceasta crestere actuală a cautarilor pe Google pentru Bitcoin poate provoca o alta revenire. Mai mult, aceasta crestere poate insemna si un nou val de interes care va atrage atentia multor investitori si va contribui la formarea conditiilor pentru o piata bullish.

Exista de asemenea un sentiment pozitiv printre comerciantii crypto: expertii crypto Tom Lee si John McAfee si-au dezvaluit recent opiniile privind viitoarele tendinte ale pietei, declarand ca trendul bullish urmeaza sa vina. Cu toate acestea, Nouriel Roubini aka DR DOOM asteapta o noua recesiune a preturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *