Vitalik Buterin dezvaluie cantitatea de ETH pe care o detine

25 octombrie 2018 ethereum

Articol scris de Mirona Noru

bitcoin romania

Vitalik Buterin dezvaluie cantitatea de Ethereum pe care o detine, ca raspuns la acuzatiile lui Nouriel Roubini. Buterin sustine ca nu a detinut niciodata „mai mult de ~ 0,9%” din cantitatea totala de ETH.

Fondatorul blockchain-ului Ethereum a raspuns la afirmatiile economistului NYU si criticului cryptomonedelor Nouriel Roubini, care i-a numit pe co-fondatorii Ethereum Buterin si Joseph Lubin drept hoti si escroci.

Cum a inceput totul?

Totul a inceput cu predictia lui Buterin ca piata va vedea o criza financiara incepand cu sfarsitul acestui an si 2021. Acesta a declarat ca declaratia sa nu a venit dintr-un analiza a pietei sau chiar din observarea fenomenului de volatilitate, ci pur si simplu s-a considerat responsabil de a fi „guru-ul” care va expune criza.

Nouriel Roubini nu a ezitat sa raspunda: „Vitalik, doar taci si vorbeste despre lucrurile pe care le poti pretinde si despre care stii. Inca asteptam un sistem care sa fie scalabil, descentralizat si securizat. Dar acest lucru este imposibil, deoarece dovedeste principiul tau inconsecvent al trinitatii.

Crypto Meltdown & Apocalypsa Crypto continua. ETH, XRP si alte cripto-valute cheie au scazut cu inca 10% pentru o pierdere totala de 90%. Crypto este in proces de topire totala, dar toti escrocii, trolii, criminalii sunt pe punctul de a ma ataca!

El a mentionat o multime de argumente negative si nefondate despre criptomonede: ca nu au o valoare intrinseca; ca impun costuri de tranzactie prea mari pentru plati mici, ceea ce le face inutile ca monede; si ca folosesc prea multa energie pentru a le genera.

Cum a continuat debate-ul dintre cei doi?

Nouriel Roubini, poreclit in comunitatea crypto „Dr Doom” datorita predictiilor sale privind criza economica anterioara, i-a numit pe fondatorii Ethereum drept hoti si escroci.

Apelative destul de dure, care evident au starnit reactii din partea acuzatilor. Astfel Vitalik Buterin de vede nevoit sa dezvaluie informatii detaliate despre toate rezervele si tranzactiile sale.

Nu am avut niciodata personal mai mult de ~ 0,9% din totalul ETH”, a spus Buterin intr-un tweet. „Valoarea mea neta nu s-a apropiat niciodata de 1 miliard de dolari. De asemenea, sunt destul de sigur ca nu exista legi penale impotriva pre-minarii.

Acuzatia lui Roubini a fost iresponsabila si a fost exagerat sa il numeasca criminal. Si daca publicul stie ca moneda este preminata, ecosistemul nu considera proiectul o inselatorie.

In completare, Vitalik Buterin a publicat o declaratie care continea informatii detaliate despre toate exploatatiile si tranzactiile sale. Potrivit declaratiei, dezvoltatorul de 24 de ani nu detine mai mult de 365,003 ETH, in prezent in valoare de putin sub 73,7 milioane de dolari. In timpul varfului lui Ethereum in 2017, o astfel de suma ar fi valorat mai mult de 500 de milioane de dolari.

 

Schimburile de replici reflecta o diferenta fundamentala in viziunea celor doi participanti la debate asupra lumii. Economistul aka Dr Doom se uita la starea actuala a afacerilor si vede un fenomen familiar: un balon bazat pe hype fara fundamente functionale si o tehnologie extrem de imperfecta care, in prezent, functioneaza mai rau decat alte solutii oferite de ecosistemul crypto. (Exemplele lui Roubini includ lideri din domeniul fintech precum PayPal si Alipay).

Dr Doom vede o problema care merita rezolvata – in acest caz, inlaturarea unei autoritati centrale de aprobare si de certificare a tranzactiilor financiare si a tuturor tipurilor de contracte – si lucreaza la solutii.

Vitalik Buterin a recunoscut ca o centralizare a dezvoltatorilor, a exchange-urilor si a minerilor din spatiul crypto reprezinta o problema. El a mai spus ca membrii comunitatii crypto incearca sa implementeze in mod activ mai multe rute pentru a atenua problema.

De asemenea, Ethereum intentiona sa lanseze hardforkul Constantinopol, un upgrade la nivel de sistem programat pe reteaua de testare Ropsten. Cu toate acestea, saptamana trecuta, dezvoltatorii Ethereum au anuntat amanarea evenimentului, spunand ca principalul motiv al intarzierii este vulnerabilitatea recent descoperita in una dintre cele cinci upgrade-uri ale Constantinopolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *