Summitul G20 pune accentul pe reglementarea crypto

4 decembrie 2018 bitcoin, cryptomoneda, reglementare

Articol scris de Cristina Dinica

Bitcoin Romania

Liderii globali au plecat de la cel mai recent summit G20 avand un plan concret pentru reglementarea cryptomonedelor. Summitul G20 din acest an a avut loc la Buenos Aires, Argentina, in perioada 30 noiembrie – 1 decembrie. Oficialii mai multor guverne, precum si reprezentantii unora dintre cele mai mari corporatii din lume (Bank of America, Organizatia Mondiala a Comertului si Organizatia Mondiala a Sanatatii), s-au adunat pentru a discuta de la dezvoltarea infrastructurii pana la reglementarea crypto.

G20 este forumul creat in 1999, format din ministri de finante si guvernatorii bancilor centrale din 20 de economii. Summit-ul din acest an a avut in agenda nu numai viitorul pietei muncii si infrastructura pentru dezvoltare, ci si reglementarea crypto. Mai multe tari participante au declarat inca de la inceputul anului ca in cadrul summit-ului din acest an se vor concentra asupra reglementarii cryptomonedelor.

Printre subiectele abordate s-a numarat si crearea unui sistem financiar deschis si sigur, care sa respecte legile internationale si sa sustina cresterea economica durabila pentru toti participantii. Liderii participant au declarat ca doresc implementarea unor tactici mai puternice de reglementare atat in cazul business-urilor de tip blockchain, precum si in cazul cryptomonedelor. Summit-ul s-a axat, de asemenea, pe eforturile fiscale, mentionand ca lucreaza la un sistem de impozitare international echitabil, durabil si modern, bazat pe tratate fiscale si reguli privind preturile de transfer.

Una dintre cele mai importante aspecte referitoare la piata crypto, potrivit liderilor de la G20, este faptul ca legile fiscale nu sunt clare. Au fost facute multe incercari pentru a incuraja autoritatile de reglementare sa clarifice legile fiscal referitoare la activele crypto si tranzactiile realizate. “Vom continua sa colaboram pentru a cauta o solutie bazata pe consens pentru a aborda impactul digitalizarii economiei asupra sistemului fiscal international, cu o actualizare in 2019 si un raport final pana in 2020”, sustin liderii participanti la summitul G20.

 

Sursa: https://www.coindesk.com/g20-leaders-pledge-crypto-asset-regulation-after-buenos-aires-meeting

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV