Estonia intareste industria crypto – noi amendamente

5 decembrie 2018 reglementare

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin Romania

Estonia intareste industria crypto prin actiunile realizate de catre Ministerul de Finante, care va adauga in curand amendamente la un proiect de lege financiar care a fost adoptat recent. Aceasta decizie va consolida reglementarea si poate va grabi adoptarea oficiala, potrivit unui raport al ziarului financiar Äripäev.

Potrivit articolului, „versiunea actualizata a Legii privind combaterea spalarii banilor si a finantarii terorismului” a fost pusa in aplicare saptamana trecuta in Estonia, respectand legislatia privind cea de-a patra directiva legata de prevenirea spalarii banilor din Uniunea Europeana.

Reglementarea introdusa saptamana trecuta defineste si intareste increderea in serviciile oferite de exchange-urile cryptoș precum si conceptul de plata crypto, in timp ce in trecut existau doar „modalitati alternative de prestare a serviciilor de plata„. Cu toate acestea, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a proclamat ca monedele digitale si companiile care furnizeaza servicii legate de criptarea banilor isi asuma riscurile privind spalarea banilor. Aceasta declaratie reprezinta motivul pentru noile schimbari ce trebuiau aduse proiectului de lege, potrivit ziarului financiar.

Recent, Estonia si-a amanat planurile de lansare a cryptomonedei Estcoin, cryptomoneda nationala, in urma criticilor aduse initiativei de catre Mario Draghi, presedintele Bancii Centrale Europene, in luna august a anului trecut. Astfel Estonia ar fi putut sa devina prima natiune din intreaga lume care avea un ICO sustinut de guvern.

In mod similar, Canada incearca sa utilizeze mai multe regulamente pentru a combate utilizarea monedei virtuale in cazuri care se aplica spalarii banilor, in urma recomandarilor din partea Comitetului de Finante al Casei Canadiene, examinand luna trecuta „Legea privind spalarea banilor si finantarea terorismului„.

Estonia este un deschizator de drumuri in Europa cand vine vorba de adoptarea unor reglementari favorabile pentru industria cryptomonedelor. Micul stat baltic a devenit prima tara care a introdus un regim de licentiere pentru companiile din acest sector. Ca urmare, multe intreprinderi crypto au fost atrase de oportunitatea de a functiona legal intr-o jurisdictie europeana.

Estonia este una dintre mai multe jurisdictii care se afla in fruntea adoptarii legilor si regulilor prietenoase privind domeniul crypto in Europa, alaturi de Elvetia, Belarus, Malta, Gibraltar si Insula Man.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *