Reinvierea lui Bitcoin, asteptata de specialistii Wall Street

7 februarie 2019 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Strategul JP Morgan, Nikolaos Panigirtzoglou, considera ca Bitcoin ar putea avea parte de o renastere pe Wall Street. Responsabil cu strategia companiei in ceea ce priveste piata globala, acesta considera ca stabilitatea existenta acum la nivelul pietei crypto este o buna oportunitate pentru investitorii institutionali. Analistul JP Morgan a declarat la sfarsitul anului trecut ca firmele importante isi pierd interesul pentru cryptomonede. Acum, acesta nu exclude “reinvierea lui Bitcoin” datorita implicarii in piata a investitorilor importanti.

Specialistul prezice ca firmele vor prezenta un interes sporit pentru cryptomonede pe masura ce stabilitatea din piata creste. El se asteapta ca firmele sa incerce din nou sa patrunda in piata si deoarece numarul de avantaje oferite de tehnologia blockchain creste. “Stabilitatea pe care o vedem acum pe piata cryptomonedelor reprezinta pregatirea terenului pentru o mai mare participare a investitorilor institutionali in viitor. Piata crypto a fost o piata noua. A trecut deja printr-o faza de bubble si explozie”, a spus Panigirtzoglou.

Mai mult decat atat, tehnologia blockchain devinde din ce in ce mai important, ceea ce contribuie, de asemenea la un interes sporit. El a adaugat ca “reinvierea lui Bitcoin” ar putea fi la distanta de câtiva ani, deoarece momentan autoritatile de reglementare sunt “putin lente in a realiza potentialul cryptomonedelor”.

In vara lui 2018, Charles Hoskinson, co-fondatorul Cardano, a declarat ca intrarea Wall Street in acesta piata va aduce “zeci de trilioane de dolari”. Cu toate acestea, anumite rapoarte de la sfarsitul anului trecut sugereaza ca Wall Street si-a amanat planurile de intrare pe piata crypto, odata cu trendul descendent tot mai pronuntat. Multi analisti, inclusiv Nikolaos Panigirtzoglou, au prezis ca o implicare sporita a investitorilor institutionali de pe Wall Street va injecta un capital atat de necesar pe piata crypto, in special dupa piata bearish de pe parcursul anului trecut.

 

Sursa: https://www.cnbc.com/2019/02/06/analyst-behind-bearish-bitcoin-note-predicts-comeback.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *