Piata imobiliara – deschisa catre acceptarea crypto

23 octombrie 2018 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

bitcoin romania

Un conac de aproape 1.000 de metri patrati din Manhattan a fost scos la vanzare pentru 15.9 milioane de dolari, fiat sau crypto. Dupa o renovare de aproape 5 ani, vanzatorul proprietatii a scos la vanzare conacul construit in 1897, considerat de localnici ca fiind una dintre cele mai frumoase case din New York. Listarea proprietatii arata faptul ca piata imobiliara globala continua sa fie mai deschisa in ceea ce priveste cyptomonede precum Bitcoin.

Roy Niederhoffer a anuntat ca accepta numerar sau Bitcoin pentru finalizarea conacului din cunoscuta zona Riverside Park. In ciuda afinitatii sale pentru proprietatea istorica, omul de afaceri este, de asemenea, foarte bullish in ceea ce priveste evolutia Bitcoin si doreste sa detina valori cat mai mari din prima moneda descentralizata.

Aceasta nu este prima astfel de tranzactie din Statele Unite. In luna iulie, proprietarii unei vile in valoare de aproape 10 milioane de dolari din statul Texas au anuntat ca accepta atat fiat, cat si cryptomonede pentru achizitie. Si in alte zone ale lumii se poate observa ca piata imobiliara are o deschidere din ce in ce mai mare pentru achizitiile in cryptomonede. La inceputul verii, o vila romana din secolul 16 a fost scoasa la vanzare pentru 42 milioane dolari sau echivalentul in Bitcoin.

 

Anumiti specialisti considera ca utilizarea cryptomonedelor in lumea imobiliara ar putea contribui la consolidarea pietei internationale. Conform acestora, cryptomonedele reprezinta un bun instrument pentru tranzactiile imobiliare, deoarece oamenii le pot folosi pentru a trimite sume mari de bani fara a plati taxe mari. Agentul imobiliar Stephan Burke, care a intermediat mai multe vanzari imobiliare cu Bitcoin, estimeaza ca monedele digitale vor constitui 20-30% din vanzarile industriei in cinci ani.

Alti experti considera ca utilizarea cryptomonedelor ar putea contribui la cresterea segmentului de potentiali cumparatori de proprietati imobiliare, deoarece tot mai multi tineri sunt interesati de utilizarea crypto.

 

Sursa: http://fortune.com/2018/10/19/roy-niederhoffer-bitcoin-buy-house/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *