Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii 15 – 21 Octombrie

23 octombrie 2018 analiza tehnica, bitcoin, ethereum

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii – 15 – 21 Octombrie- Bitcoin Romania

* Bitcoin *

Evoluția Bitcoin pentru săptămâna precedentă (15 – 21 octombrie) a înregistrat o creștere de 4.02%, considerând prețul de deschidere al săptămânii de la $6336.4 și cel al închiderii de la $6590.9, având maximul la $7788.0 și minimul la $6294.6

Chiar dacă BTC a afișat în prima zi a săptămânii trecute un implus de peste 20% înspre nord (luând în considerare punctul de maxim), discrepanța de preț dintre exchange-urile care folosesc Tether (USDT) și cele care folosesc USD a condus a stabilirea unui range redus, cu o volatilitate pe măsură.

* La prima vedere, o comparație între graficul de miercuri, prezentat în acest comentariu, putem spune că nu se observă diferențe prea mari între cele două evoluții ale prețului. Pentru a pune lucrurile în perspectivă, gândiți-vă că graficul acesta incapsulează doar două zile, pe când cel prezentat mai sus afișează evoluția întregii săptămâni – atât de restrâns a fost range-ul încât diferențele abia se mai observă.

* O stabilizare a prețului a avut loc în primele zile imediat sub nivelul de rezistență de la $6761.8. Respingerea impusă de vânzători nu a fost deloc una violentă: prețului i-au trebuit aproape două zile să traverseze un range de $200. Într-adevăr, zona de confluență a oferit și de data aceasta suportul necesar, dovedindu-și încă odată rolul de zonă pivotantă.

* Chiar dacă BTC nu a afișat nicio închidere sub acest sinterval încadrat cu verde deschis pe grafic, respingerea nu a fost una convingătoare, lucru care ne poate duce cu gândul la faptul că prețul ar putea continua să fluctueze în acest range cel puțin până la sfârșitul săptămânii.

La ce ne putem aștepta?

* Nu recomand poziții de long sau de short în acest moment. Tind să cred că cel mai bine ar fi să așteptăm o ieșire din acest range aflat între rezistența de la $6761.8 și zona de confluență – și să adoptăm o poziție în cazul unui retest – fie de suport -> rezistență, fie de rezistență -> suport.

Exemplificare. Săgețile nu indică momentul în care mișcările ar putea avea loc, ci oferă o posibilă imagine asupra dezvoltării prețului.

* Ethereum *

Evoluția Ethereum pentru săptămâna precedentă (15 – 21 octombrie) a înregistrat o creștere de 5.36%, considerând prețul de deschidere al săptămânii de la $196.75 și cel al închiderii de la $207.29, având maximul la $242.62 și minimul la $194.49

Graficul ETH/USD afișând o evoluție similară cu BTC.

* Așa cum ne-a obișnuit, ETH mimează mișcările afișate de Bitcoin, la o scară puțin mai mare: spre deosebire de acesta, ETH a beneficiat de o creștere de peste 23%. Retragerea impusă de vânzători a avut loc la fel de rapid, însă aici, spre deosebire de graficul atașat mai sus, la BTC, putem observa cum nivelul de rezistență de la $215.12 oferă suport la prima testare. Lucru acesta a durat doar câteva ore, înainte ca prețul să ajungă până la nivelul intermediar (2) – sau cel puțin foarte aproape – la o diferență de câțiva cenți.

* O consolidare în jurul rezistenței în cauză a reprezentat etapa următoare în evoluția ETH, urmând ca joi, în jurul dimineții, să aibe loc ultima atingere a acestui nivel, înainte ca vânzătorii să reducă prețul cu aproximativ $11.5 – până la $203.58, pragul inferior al range-ului dintre cele două nivele intermediare. O scurtă trecere peste afișată de ETH pe parcursul weekend-ului, însă creșterea nu a fost sustenabilă din cauza lipsei de oferte din partea cumpărătorilor.

Spor& trade safe!
– Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *