Japonia simplifica procedurile de lucru privind impozitarea crypto

22 octombrie 2018 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

bitcoin romania

Guvernul japonez doreste sa simplifice procedurile de lucru privind depunerea actelor necesare impozitarii veniturilor obtinute din cryptomonede. Astfel Comisia fiscala din Japonia cauta modalitati de a simplifica sistemul actual de depunere a declaratiilor fiscale pentru cryptomonede, pentru ca investitorii sa-si poata indica cu exactitate veniturile.

Comisia, care administreaza politica fiscala si sfatuieste premierul, a avut o reuniune a Adunarii Generale in decursul saptamanii trecute, pentru a discuta eventualele imbunatatiri ale procesului.

Potrivit oficialilor grupului de impozitare, procesul este in prezent complicat si este necesara o schimbare pentru a spori acuratetea. Conform unei publicatii de stiri japoneza, Sankei, comisia a avut o intalnire in care a fost discutata propunerea de modificare a sistemului actual de depunere a taxelor privind criptomonedele.

O parte a problemei, conform comitetului, consta in faptul ca realizarea calculatiei castigurilor din crypto in scopuri fiscale este o chestiune complexa si acest lucru ii descurajeaza pe unii proprietari de active digitale sa-si declare profiturile la depunerea declaratiilor fiscale si astfel guvernul japonez nu are o evidenta fiscala clara.

Potrivit datelor comunicate de guvernul japonez, criptomonedeke sunt impozitate nu numai pe castigurile realizate, ci si pe castigurile acumulate atunci cand un activ digital este convertit in altul. Alte complicatii rezulta din lipsa unei surse unificate de date istorice privind preturile.

In vederea gasirii unei solutii, comisia a indicat ca va organiza reuniuni in care va cauta opinii din partea diferitelor parti interesate. Dupa cum s-a raportat anterior, investitorii crypto se confrunta cu rate de cripto-taxare cuprinse intre 15% si 55%, iar acest lucru este clasificat sub diverse venituri. Suma platita ca impozit depinde de castigurile cu rata mai mare impusa persoanelor cu venituri mari. De exemplu, investitorii care genereaza castiguri anuale de peste 40 de milioane de yeni (aproximativ 365.000 dolari SUA) platesc o rata de 55% din venitul lor din crypto.

Opinia grupului fiscal, conform careia simplificarea procesului de depunere a taxei crypto a taxelor va spori gradul de conformitate, este corecta, deoarece s-a observat anterior ca un numar semnificativ de investitori din Japonia ar putea sa evite impozitele. Un raport publicat la inceputul acestui an, de exemplu, a indicat ca, din cele 549 de persoane care au inregistrat un profit nelucrat sau neoperator (venituri generate din investitii) de 1 milion USD in 2017, aproximativ 331 au fost investitori in spatiul criptografic.

In cazul cresterii rapide a sectorului monedelor digitale la sfarsitul anului 2017, 331 este un numar care este pur si simplu prea mic pentru a fi adevarat. O mare parte a investitorilor in crypto probabil ca nu si-au declarat castigurile catre guvern „, a observat un analist, dupa cum a raportat CCN la vremea respectiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *