Cafea cu cryptomonede? In doar doi ani!

6 martie 2019 accepta bitcoin, bitcoin, tranzactionare

Articol scris de Cristina Dinica

Tranzactii imobiliare cu cryptomonede, plata impozitelor cu cryptomonede, servicii de transport public cu cryptomonede si, in curand, cafea cu cryptomonede. Cel putin asta pare sa creada investitorul miliardar Tim Draper. Acesta a declarat ca in doar doi ani, oamenii vor avea posibilitate de a-si cumpara o cafea cu Bitcoin.

Intr-un interviu recent, cunoscutul sustinator al BTC a facut noi declaratii impresionante cu privire la dezvoltarea pietei crypto. “Cred ca suntem probabil la doi ani distanta de momentul in care vom putea sa cumparam cafea cu cryptomonede”. Declaratiile sale vin pe fondul unei schimbari de perceptie in ceea ce priveste pozitia Bitcoin in economia globala.

In ultima perioada, tot mai multi specialisti au declarat ca vad BTC ca fiind “aur digital”. Printre acestia se numara Steve Wozniak, co-fondatorul gigantului Apple. Acesta si-a confirmat credinta in succesul cryptomonedei-rege, in ciuda faptului ca a recunoscut ca nu a pastrat decat un BTC pentru “a experimenta”. In mod asemanator, Jack Dorsey, co-fondatorul si CEO-ul Twitter, considera ca Bitcoin va deveni “moneda unica” a internetului si a lumii. Potrivit analistilor, aceasta abordare reprezinta cea mai buna sansa a cryptomonedelor de a patrunde cu adevarat in mainstream.

Pentru Draper, o influenta majora in evolutia pietei crypto o are reteaua Lightning, mai precis viteza de procesare a tranzactiilor cu cryptomonede. Astfel, comportamentul consumatorilor depinde in mare masura de solutiile de scalare, in special de reteaua Lightning: “pe masura ce incepe sa patrunda sistemul, va fi mult mai usor sa ne folosim telefonul si sa spunem: barista, fa-mi [cafeaua] asta”, a spus Draper.

Continuand cu exemplul cafelei, Draper a adaugat ca, pana in anul 2023, baristas ar “rade in fata” celor care vor incerca sa utilizeze monede fiat pentru a plati pentru achizitiile lor. In ciuda faptului ca a strans cantitati imense de Bitcoin, Draper spune ca nu intentioneaza sa-si tranzactioneze sau sa-si lichideze stocul de BTC. Abordarea omului de afaceri american pare sa confirme concluziile celor care au analizat blockchain-ul Bitcoin, potrivit carora investitorii prefera sa HODL in aceasta piata.

 

Sursa: https://bitcoinist.com/tim-draper-buy-bitcoin-coffee-2021/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *