Eugene Kaspersky: Cryptomonedele – o idee grozava, pentru care lumea nu este pregatita

7 martie 2019 bitcoin, cryptomoneda

Articol scris de Cristina Dinica

Eugene Kaspersky, CEO-ul gigantului de securitate Cybersecurity Kaspersky, a facut recent declaratii referitoare la cryptomonede, despre care crede ca sunt “o idee grozava”. In acelasi timp, acesta considera ca “lumea nu este inca pregatita pentru ele”, pentru viziunea avangardista a lui Satoshi Nakamoto. Cu toate acestea, CEO-ul companiei ruse de crede ca asta se va schimba – in 100 de ani. Declaratiile recente ale miliardarului sunt similare cu opiniile exprimate inca din anul 2015, cand spunea despre cryptomonede ca reprezinta “o mare inventie, insa pe care, aceasta lume, din punct de vedere geopolitic, nu este gata sa o utilizeze inca”.

Kaspersky a dezvoltat subiectul acum, declarand ca el crede ca in viitor – poate peste 100 de ani – intreaga lume va fi unita sub un singur guvern, care va avea o singura moneda digitala. Potrivit antreprenorului, “lumea trebuie sa fie unita daca vrem sa avem valute cryptate. Toate guvernele lumii vor fi un guvern. Statele se vor uni sub acest guvern si numai atunci vom avea o moneda. Cateva alte valute pot fi disponibile, dar la scara globala, moneda va fi unificata. In viitor, monedele vor fi mai degraba digitale decat hartie”.

El sustine, de asemenea, ca in viitor, monedele digitale nu vor avea o concurenta importanta, prezicand dominatia unei monede unice. Unele dintre ideile și tehnicile pe care se bazeaza cryptomonedele de acum pot fi folosite in viitoarea moneda unica, cu mici modificari, folosind tehnologia blockchain.

In mod asemanator, Jack Dorsey crede ca vom avea o moneda unica, insa termenul la care se va indeplini predictia sa nu este atat de sumbru precum cel al matematicianului rus. Spre deosebire de Eugene Kaspersky, co-fondatorul si CEO-ul Twitter crede ca Bitcoin este aur digital, urmand ca in termen de cativa ani sa devina moneda unica a internetului si chiar a lumii. Acesta este motivul pentru care omul de afaceri investeste saptamanal 10.000 dolari in Bitcoin.

 

Sursa: https://cointelegraph.com/news/kaspersky-ceo-cryptocurrencies-are-great-but-the-world-is-not-ready-yet

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *