CEO-ul Twitter Jack Dorsey investeste saptamanal in BTC

5 martie 2019 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Co-fondatorul si CEO-ul Twitter Jack Dorsey prevede o “accelerare masiva” la orizont pentru Bitcoin si tehnologia Blockchain. Acesta a intrat in atentia comunitatii crypto acum mai bine de un an, cand a facut primele afirmatii bullish referitoare la Bitcoin. Recent, Dorsey a revenit cu noi declaratii dupa o tacere de cateva saptamani. Acesta nu numai ca este la fel de increzator in evolutia cryptomonedei, dar este dispus sa isi puna banii la bataie – ceea ce a si facut.

Daca luna trecuta investitorul declara ca Bitcoin va fi valuta internetului, acum acesta a dezvaluit cat de mult crede in aceasta cryptomoneda. Potrivit ultimului interviu acordat, Dorsey are o miza financiara seminificativa: cumpara saptamanal BTC in valoare de 10.000 de dolari. Potrivit unui calcul simplu, acesta investeste in bitcoin peste jumatate de million de dolari anual. Chiar daca nu este o suma mare – aproximativ 0.01%, raportat la valoarea sa neta de 5.6 miliarde de dolari, Dorsey a lasat sa se inteleaga ca acumuleaza BTC, fiind un hodler. Acesta nu a confirmat ce procent din impresionanta avere personala este in cryptomonede, insa sustine ca detine “suficient bitcoin”.

Ce vrea in cele din urma internetul?”, s-a intrebat Dorsey.  “Va dori sa aiba o moneda nativa sau o moneda efectiv globala si care exista pe ‘teritoriul’ sau, si nu pe teritoriile diferitelor natiuni pe care le avem azi”, a spus el, reiterand declaratiile de luna trecuta. La inceputul lui februarie, CEO-ul Twitter a spus ca Bitcoin va fi moneda internetului. “Bitcoin a fost ceva care s-a nascut pe internet, care a fost dezvoltat pe internet, testat pe internet. Este pe internet. Cred ca internetul va avea o moneda si nu stiu daca e vorba de Bitcoin. Cred totusi ca va fi Bitcoin, tinand cond de toate testele pe care le-a trecut si de principiile din spatele lui, de modul in care a fost creat”, a spus Dorsey atunci.

 

Sursa: https://talesfromthecrypt.libsyn.com/tales-from-the-crypt-61-jack-dorsey

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *