Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 10-11 Aprilie

12 aprilie 2019 altcoins, blockchain, criptomoneda, cryptomoneda

Articol scris de Cristian Bot

* BNB/USD *

Pentru analiza tehnică de astăzi am pregătit o paritate favorizată în comunitatea crypto: BNB/USD.

Atât comentariul cât și graficul vin ca un update pentru cele realizate în 8 martie, cu puțin peste o lună în urmă. La vremea respctivă, când BNB oscila în jurul pragului de la $15, discutam posibilitatea ca acesta să-și continue ascensiunea după o consolidare în canalul roșu (aflat între $13,63 și $13,83). Ei bine, acest lucru s-a adeverit parțial: deși BNB s-a bucurat de o altă creștere de 40 de procente în următoarele 3 săptămâni, consolidarea în zona roșie nu a fost chiar cum ne așteptam, deoarece participanții la piață au transformat-o în suport dintr-o singură testare și s-au preocupat de o stabilizare în jurul orizontalei etichetate „Weekly lvl”, aflată la $15.

În urma acesteia, cumpărătorii au reușit să depășească o rezistență majoră a graficului, urmărind următorul prag: $17,5. Ei bine, acest nivel are un rol ușor pivotant: spunem „ușor” pentru că n-a avut decât două atingeri importante până la structura de față – una în ianuarie 2018, când a fost atât suport, cât și rezistență, iar cealaltă în iunie 2018, când a adoptat rolul de rezistență și a marcat un top local la vremea respectivă.

Ok. Am văzut ce-a făcut graficul în trecut, acum să vedem care sunt posibilele continuări. În primul și în primul rând, atragem atenția asupra unuia dintre cei mai populari indicatori folosiți în piața crypto: RSI-ul (Relative Strength Index). Explicație simplă în cazul în care nu sunteți familiarizați cu RSI: linia portocalie de sus ar trebui să imite prețul atunci când acesta crește sau scade. Acest lucru s-a întâmplat în nenumărate ocazii, însă observăm o discrepanță în zona în care am pus o linie roșie îngroșată: prețul pentru BNB a crescut, formând un higher high, dar acest lucru nu l-a reflectat și indicatorul – acesta din urmă a luat-o ușor la vale, semnalând o vulnerabilitate în rândul cumpărătorilor.

Desigur, acest lucru nu înseamnă că BNB și-a finalizat cursa. Nivelul la care se află momentan ($17,5) a reprezentat, așa cum am zis și mai sus, o rezistență majoră a graficului. Transformarea ei în suport poate fi o mișcare foarte benefică pentru tauri, caz în care BNB își va dori să testeze din nou $20.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *