Vicepresedintele Oracle: Blockchain – folosita in 50% din companiile globale

11 aprilie 2019 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Pe masura ce tehnologia Blockchain evolueaza, tot mai multe organizatii si institutii o integreaza datorita avantajelor pe care aceasta le ofera. Oracle este una dintre cele mai mari companii de software din lume, cunoscuta pentru utilizarea tehnologiei blockchain, inclusiv creandu-si propria platforma bazata pe tehnologia registrului distribuit – Oracle Blockchain. Acum vicepresedintele Oracle pe departamenul de Dezvoltare a Produselor Blockchain a facut noi declaratii referitoare la utilitatea acestei tehnologii. Potrivit acestuia, tehnologia Blockchain ar putea fi utilizata de 50% din toate companiile in urmatorii trei ani.

In timp ce adoptarea in masa a blockchain si a cryptomonedelor poate sa mai dureze ani buni, multe companii mari au adoptat deja sisteme bazate pe blockchain pentru a urmari bunurile intr-un mod sigur. Companii din intreaga lume folosesc solutii de tip blockchain si gasesc modalitati diferite de optimizare a procedurilor de lucru folosind aceasta tehnologie inovatoare.

Frank Xiong a participat la Summit-ul Forbes CIO din Golful Half Moon, California, unde a estimat ca peste jumatate dintre toate companiile globale vor folosi tehnologia Blockchain pana in anul 2021. In acelasi timp, vicepresedintele Oracle crede ca oamenii au devenit mult mai realisti in ceea ce priveste modurile de aplicare ale tehnologiei si efectele pe care utilizarea acesteia le poate avea in diferite domenii de activitate.

Estimarea mea este ca intre 50% si 60% din companii vor utiliza blockchain in urmatorii cativa ani. […] Am depasit acea etapa in care consideram ca blockchain poate vindeca totul, astfel incat oamenii devin din ce in ce mai realisti cu privire la ceea ce este bun pentru modelul lor de afaceri”, a spus Frank Xiong, vicepresedintele Oracle pentru Dezvoltarea Produselor Blockchain. Din punctul sau de vedere, tehnologia registrului distribuit face colaborarea multipartida mai eficienta, insa companiile ar trebui sa efectueze o cercetare inainte de a o implementa pentru a vedea ce plusvaloare poate aduce. Oracle are in prezent peste 100 de clienti care folosesc solutii de tip blockchain pentru lanturile de aprovizionare.

Sursa: https://www.forbes.com/sites/monicamelton/2019/04/09/blockchain-could-be-used-by-at-least-50-of-all-companies-within-3-years-oracle-exec-says/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *