Presedintele SEC – interes sporit pentru reglementarea crypto

10 aprilie 2019 bitcoin, reglementare

Articol scris de Cristina Dinica

Jay Clayton, presedintele SEC – Comisia pentru Bursa si Valori Mobiliare, a reiterat interesul pe care institutia pe care o conduce il are pentru piata crypto intr-un discurs recent. Presedintele autoritatii de reglementare din Statele Unite a facut noi declaratii in cadrul conferintei SEC Speaks din Washington. Acesta a subliniat importanta reglementarii spatiului crypto, oferind in acelasi timp o imagine de ansamblu asupra activitatii organizatiei.

La inceputul acestei luni, SEC a amanat verdictul privind propunerile depuse pentru un nou ETF Bitcoin. Comisia a dezvalui si un nou termen, mai exact 16 mai: “Fie aproba sau dezaproba, fie initiaza proceduri pentru a face constatari, trebuie sa se anunte oficial daca se va respinge sau nu modificarea propusa a regulii pana joi, 16 mai 2019”. In ciuda acestei amanari, interesul comisiei pentru ETF si entuziasmul comunitatii crypto este in continuare la cote ridicate.

Clayton a discutat in cadrul conferintei despre cazurile in care au fost aplicate legile existente cu privire la valori mobiliare in cazuri care au dus la nerespectare de catre entitatile cryptografice. “In spatiul digital, […] divizia de executare a adus cazuri care demonstreaza ca exista o cale de a respecta legile federale privind titlurile de valoare, chiar daca emitentii au efectuat o oferta neinregistrata de titluri de valoare digitala. Aceasta cale include dezvaluiri adecvate investitorilor, astfel incat acestia sa poata lua o decizie mai informata cu privire la posibilitatea de a solicita rambursarea sau sa continue sa detina token-urile”, a declarat presedintele SEC.

De asemenea, Clayton a atras atentia asupra prezentei subiectului cryptomonedelor in prioritatile de examinare interne ale SEC pentru anul 2019. Lista de prioritati a fost elaborata in decembrie de catre o directie a SEC, mai precis de catre Oficiul de Inspectii si Examene de Conformitate. Declaratiile recente ale Presedintelui SEC subliniaza angajamentul in ceea ce priveste reglementarea pietei crypto, un domeniu in care autoritatile Statelor Unite par sa faca pasi mici, dar siguri.

Sursa: https://www.fxstreet.com/cryptocurrencies/news/the-us-sec-chairman-jay-clayton-doubles-down-on-digital-asset-securities-non-compliance-201904100924

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *