Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii 8-14 Aprilie

bitcoin romania

* Bitcoin *

Astăzi am schimbat puțin interfața graficului. Am ales zone de interes pe un timeframe mai mare (cel de 4 ore) pe care le vom prezenta pe 1h (o oră):

➡️ În primul rând, canalele albastre cu rol pivot reprezintă intervalele cu cel mai ridicat nivel de interes pentru participanții la piață, ținând cont de range-ul curent. Primul, pe care l-am etichetat „Pivot”, se află între $5160 și $5190, și după cum spune și numele, acesta a abordat un rol dual pe parcursul consolidării: atât suport, cât și rezistență. Locurile cu pricina pot fi observate mai jos pe grafic, acolo unde am plasat săgeți verzi, orientate în sus. Tot aici putem observa cum prețul, odată ajuns peste zona albastră, reușește pentru 4 zile să-si mențină dezvoltarea deasupra, până în momentul break down-ului (confirmarea scăderii) care a avut loc joi, 11 aprilie.

➡️ Observăm în partea stângă a graficului, chiar sub ochiul roșu, respingerea puternică pe care prețul a avut-o în urma unui „fakeout” (un breakout fals) peste canalul de pivot amintit mai sus. Aceasta poate trage un semnal de alarmă asupra unei posibile evoluții între $5220 și $5310: în cazul în care BTC reușește din nou o performanță favorabilă cumpărătorilor pe parcursul zilei de astăzi, zona aflată între cele două linii punctate va fi cel mai probabil protejată de vânzători (care își doresc de ceva vreme o retestare a suportului aflat sub $4800). Această idee se invalidează cu o închidere reușită de BTC peste $5300. În cazul în care acest lucru se întâmplă, putem vorbi de o continuare a mișcării bullish care a fost inițiată în 2 aprilie.

➡️ Imediat sub, avem cel de-al doilea canal (tot albastru, tot de interes): aflat între $5030 și $5050, acesta reprezintă zona protejată de cumpărători, deoarece închiderile sub, continuate de o transformare a acestuia în rezistență, pot duce către impulsuri ridicate de vânzare – și către materializarea ideii prezentate la punctul anterior. Pe lângă acestea, mai avem și 2 setup-uri de SFP, pe care le-am marcat cu linii roșii orizontale: aici prețul a depășit scurt ultimul punct de minim, pentru a atinge pozițiile de stop loss ale cumpărătorilor, după care și-a continuat creșterea. Totodată, liniile acestea marchează și stabilirea consecutivă a două „higher lows” (minime mai mari decât cele precedente).

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *