Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii 18-24 Martie

25 martie 2019 analiza tehnica, bitcoin

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* Bitcoin *

Un nou început fresh de săptămână, atât pentru piața crypto, cât și pentru toate celelalte domenii de activitate. Let’s get into it.

* Un aspect despre care discutam chiar la finalul ultimului comentariu, adresat parității BTC/USD, a fost rolul multiplu pe care canalul roșu îl poate adopta: nu doar rezistență, ci și suport. Observăm că până în prezent, această ipoteză a rămas valabilă iar intervalul [$4026, $4044] a realizat un „S/R flip” (o transformare a fostului nivel de rezistență în suport). Totodată, trebuie să ținem cont și de un alt aspect: ok, e un lucru bun pentru cumpărători faptul că Bitcoin n-a afișat nicio închidere sub acesta pe parcursul săptămânii trecute, dar să nu trecem cu vederea faptul că ultimele 4 zile le-a petrecut consolidând într-un range restrâns de ~$70, deasupra canalului.

* Consolidările în jurul nivelelor cheie se împart în acumulare și distribuție, după locul în care se ivesc pe grafic. Prima apare în cazul în care prețul oscilează în jurul unui nivel important de suport sau după primul impuls sustenabil către nord, când cumpărătorii doresc să-și revizuiască poziția și să adauge la ea, după caz. A doua apare în jurul unei zone de rezistență. Deși cea aleasă de noi e doar un „S/R flip” local, este vorba și de modul în care arată PA-ul (acțiunea prețului – care e din ce în ce mai slabă într-un moment cheie).

* Considerând atât elementele aflate în talerul vânzătorilor, cât și pe cele ale cumpărătorilor, situația de față înclină balanța în favoarea vânzătorilor. Probabilitatea de a avea o corecție pe termen scurt este mai mare decât varianta în care participanții la piață continuă creșterea din acest punct. Pentru cazuri neașteptate – avem nivelele de interes la care aceștia ar putea (re)considera pozițiile: $4218 și orderblock-ul aflat în canalul albastru.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *