Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 20-21 Martie

25 martie 2019 analiza tehnica, ripple

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* XRP/USD *

* După cum ne-am obișnuit, finalul săptămânii aduce cu sine un comentariu pentru o monedă de tip ALTcoin. Dacă în ultimele comentarii am abordat graficele afișate de BNB și ADA, iată că vinerea aceasta ne îndreptăm atenția spre Ripple.

* Elementele principale ale graficului de față sunt:

) Linia de trend începută în 29 ianuarie, care reprezintă încercarea cumpărătorilor de a forma o serie de higher lows; aceasta a fost „înțepată” în 14 martie când participanții la piață au stabilit un minim local la $0.295. Observăm totuși reacția pe care au avut-o până la finalul zilei: deși ultimul punct de minim, fixat anterior în apropierea pragului $0.3 a fost depășit, închiderea zilei nu le-a oferit vânzătorilor oportunitatea de a împinge prețul mai jos. Acest lucru s-a întâmplat însă pe parcursul sesiunii de ieri, când închiderea nu a mai respectat linia de trend.

) Următoarele nivele de interes sunt orizontale: una reprezintă o rezistență, cealaltă – un suport. Am considerat că nu este necesară evidențierea unui prag de rezistență deasupra celui albastru; în cazul în care acesta este depășit (și opțional transformat în suport), atunci vom actualiza graficul. Revenind: în 9 august 2018, XRP decide stabilirea unei lumânări de tip „orderblock” pe timeframe-ul ales (Daily), OB care mai târziu își dovedește rolul pivotant, adoptându-l mai ales pe cel de rezistență. Cumpărătorii încearcă de mai bine de 70 de zile (încă din 11 ianuarie) să stabilească o închidere peste $0.35 (pragul superior al canalului albastru) însă au trebuit să se mulțumească doar cu umbre (wicks) peste acesta – lucru care denotă faptul că vânzătorii sunt în control asupra prețului (în continuare).

) Al doilea nivel orizontal de interes se află la punctele de minim stabilite in 15 decembrie și 29 ianuarie. Cunoscute în denumirea originală și drept „equal lows”, acestea conțin lichiditatea stop loss-urilor plasate sub $0.285. În cazul în care linia de trend punctată este „spartă” și nu mai oferă suportul necesar, probabilitatea ca vânzătorii să intre din nou în control crește considerabil.

* În concluzie: nivelele orizontale marcate pe grafic și enunțate mai sus merită toată atenția noastră. În funcție de reacțiile pe care XRP le are atunci când le testează, putem vorbi despre oportunități de cumpărare/ vânzare. Nu uitați, răbdarea este cel mai puternic aliat al unui trader.
​​​​
Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *