Consiliul Federal Elvetian lucreaza la reglementarea tehnologiei Blockchain

25 martie 2019 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

In mod evident, tehnologia blockchain are beneficii clare, asa cum s-a demonstrat in numeroase cazuri. Dincolo de utilitatea acesteia in spatiul public si privat, un aspect important este reglementarea tehnologiei, astfel incat operatorii sa poata fi in conformitate cu legile actuale. Aspectul juridic este in dezbatere in multe state, precum Franta, Rusia, Gibraltar, Malta, Insulele Bermude, Liechtenstein si anumite state din SUA. Cel mai recent, Consiliul Federal Elvetian si-a inceput perioada de consultare privind adaptarea legii federale pentru dezvoltarea si reglementarea blockchain.

Elvetia intentioneaza sa lucreze la legislatia cu privire la aplicatiile de tip blockchain. Scopul este acela de a construi o baza pentru cadrul de reglementare pentru industria din Elvetia, in special in ceea ce priveste sectorul financiar. Potrivit unui document oficial, consultarea Consiliului Federal va dura pana la sfarsitul lunii iunie.

In urma anuntului, Consiliul Federal Elvetian a publicat un prim document, propunand o serie de ajustari, printre care stabilirea inregistrarii digitale in Codul Obligatiilor Elvetian, precum si segregarea activelor criptate in caz de faliment in Legea Federala privind colectarea datoriilor si falimentul. De asemenea, Consiliul a propus crearea unei noi categorii de autorizatie pentru tehnologia registrului distribuit utilizata in infrastructura pietei pentru a asigura o piata financiara reglementata. De asemenea, autoritatile au sugerat o adaptare a legilor prezente in Actul Institutiilor Financiare.

Aceasta nu este prima initiativa a Consiliului de a lua masuri pentru reglementare. La sfarsitul anului trecut, autoritatile au adoptat un raport privind cadrul legal pentru blockchain in cadrul sectorului financiar. La momentul respectiv, mai precis in decembrie 2018, acestia au afirmat ca legea financiara existenta pe teritoriul Elvetiei este potrivita pentru industria blockchain, insa sunt necesare anumite ajustari specifice.

La inceputul acestei saptamani, Adunarea Federala a guvernului elvetian a aprobat o motiune potrivit careia Consiliul Federal va initia proceduri pentru adaptarea legislatiei existente pentru reglementarea cryptomonedelor.

Sursa: https://financefeeds.com/swiss-federal-council-launches-consultation-on-framework-conditions-for-blockchain-dlt/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *