State crypto: Gibraltar, Malta si Insulele Bermude se remarca in industria Blockchain

9 august 2018 blockchain

Articol scris de Andreea Mihalcea

In timp ce reglementarea pietei crypto este inca un subiect de dezbatere in anumite tari, altele fac progrese prin dezvoltarea cryptomonedelor si extinderea tehnologiei Blockchain. Aceasta este atasata intrinsec cryptomonedelor, dar cu numeroase aplicatii si in alte sectoare. Malta, Liechtenstein, Gibraltar si Insulele Bermude fac parte din randul statelor care se remarca in ceea ce priveste industria crypto si tehnologia Blockchain. Aceste state crypto au un puternic impact asupra evolutiei tehnologiei registrului distribuit si fiecare si-a propus sa devina un important hub pentru dezvoltarea Blockchain.

state crypto

In ultima perioada, Malta a castigat teren in fata altor state prin masurile luate cu scopul de a deveni “Paradisul Blockchain”. In iulie 2018, Parlamentul a adoptat trei legi care stabilesc “certitudinea juridica” si  un cadru de reglementare pentru companiile care isi desfasoara activitatea bazandu-se pe tehnologia Blockchain.

In aceeasi pozitie favorabila se afla si Gibraltar, prin adoptarea unei legislatii prietenoase fata de piata crypto, asemanatoare Constitutiei Maltei. Ministrul de finante al Gibraltarului a declarat ca Blockchain va constitui pe viitor un “nou flux semnificativ de afaceri”. In urma acestor afirmatii apartinand lui Albert Isola, 35 de companii au solicitat deja guvernului din Gibraltar licente pentru gestionarea afacerilor cu Blockchain.

Gibraltar a fost una dintre destinatiile de baza ale companiilor de iGaming, iar in prezent isi propune sa gazduiasca cat mai multe companii care activeaza in reteaua Blockchain. La fel si Bermude, scopul acestui stat fiind atragerea firmelor din statele in care reglementarea este inca incerta.

Liechtenstein este o alta tara care nu trebuie neglijata in aceasta privinta. A sasea cea mai mica tara din lume a adoptat deja legi pentru a crea conditii prielnice de dezvoltare companiilor Blockchain. De asemenea, Printul ereditar Alois Philipp Maria si-a facut cunoscuta deschiderea catre membrii comunitatii crypto care doresc sa isi deschida noi afaceri pe teritoriul tarii.

Abordarea deschisa a anumitor state crypto va atrage de la sine numeroase schimbari pozitive pe termen lung, precum crearea multor locuri de munca si o viziune mai ampla asupra tehnologiei Blockchain.

Surse: https://www.em360tech.com/tech-news/technews/blockchain-cryptocurrency/

https://nulltx.com/liechtenstein-bermuda-and-gibraltar-may-become-the-next-cryptocurrency-and-blockchain-hubs/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV