Lituania, Italia, Franta si Suedia vad oportunitati in Bitcoin si Blockchain

17 decembrie 2019 accepta bitcoin, bitcoin, blockchain

Articol scris de Alexandra Popescu

Uniunea Europeana considera ca trebuie sa isi dezvolte propria moneda digitala pentru a rivaliza cu proiectul Faceboook, care se pregateste sa lanseze Libra. In acest timp, consumatorii si politicienii din Italia, Franta, Lituania si Suedia exploreaza oportunitati prin care sa adopte Bitcoin si alte active digitale.

Italia este a noua economie din lume ca marime, dar cu toate acestea detine cea mai mare datorie catre Uniunea Europeana, dupa Grecia. Aceasta instabilitate economica ii face pe consumatori si comercianti sa se indrepte spre activele digitale pentru tranzactiile zilnice ale afacerilor. Statista, o publicatie nationala, a dezvaluit in luna noiembrie ca aproximativ 835 de magazine si companii din tara accepta Bitcoin ca metoda de plata. Lombardia, Trentino-Tirolul de Sud si Veneto sunt principalele regiuni din Italia care au adoptat BTC si, in prezent, in tara sunt 62 de ATM-uri instalate in mai multe orase care permit tranzactionarea de cryptomonede.

Banca din Lituania urmeaza sa lanseze un token digital bazat pe blockchain pentru colectionari in primavara anului 2020. Aceasta colectie comemoreaza declaratia de independenta a tarii din 1918. Conform bancii centrale „moneda digitala de colectie va inseamna inca un pas in implementarea strategiei Bancii Lituaniei in domeniul inovatiei si al tehnologiei”. Aceasta inovatie are ca scop principal sa ii faca pe tineri sa inteleaga fenomenul si sa il accepte, autoritatile intentionand sa-si extinda ecosistemul fintech.

In polul opus se afla Suedia, tara care intentioneaza sa lanseze o moneda digitala a bancii centrale, intrucat utilizarea fiatului a scazut. Demersurile in acest sens au inceput inca din primavara anului 2017. Banca nationala a explicat faptul ca adoptarea cryptomonedelor ar oferi publicului larg accesul la completarea suplimentului digital in numerar, iar statul le-ar garanta valoarea acestor bani.

Banque De France, banca centrala din Franta a anuntat ca incepe testarea unei monede digitale inca din primul trimestru al anului 2020. In cadrul unei conferinte financiare la Paris, Villeroy de Galhau, guvernatorul bancii centrale, spune ca este dornic sa sprijine utilizarea CBDC, monedele digitale ale bancilor centrale, pentru a schimba si stabili activele financiare simbolice intre companii.

Aparitia monedelor digitale este un obiectiv crucial pentru banci si, dupa cum a sustinut si guvernatorul, este necesar ca tarile sa contribuie rapid la aceasta inovatie intr-un mod metodic si serios pentru ca emiterea unor monede digitale ale bancilor centrale reprezinta un avantaj in lume.

Sursa: https://dailyhodl.com/2019/12/16/italy-goes-for-bitcoin-lithuania-issues-crypto-collectible-sweden-eyes-digital-currency/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *