Femeile reprezinta 43% dintre investitorii interesati de BTC

16 decembrie 2019 bitcoin, cryptomoneda

Articol scris de Cristina Dinica

Un raport comandat de catre firma de consultanta financiara Grayscale scoate in evidenta date surprinzatoare: femeile reprezinta 43% dintre investitorii interesati de Bitcoin. Studiul publicat recent se bazeaza pe un esantion de 1.100 de investitori din Statele Unite, cu varste cuprinse intre 25 si 64 de ani. Toti respondentii au sume de peste 10.000 USD in active investibile.

Perceptia la nivelul populatiei este ca piata crypto este un spatiu predominant masculin. De asemenea, datele GoogleAnalytics sugereaza ca peste 90% din implicarea comunitatii Bitcoin provine din partea utilizatorilor de sex masculin. Rezultatele ultimului studiu contesta insa aceasta perceptie: “discutiile despre Bitcoin tind sa se concentreze pe o audienta predominant masculina a investitorilor si, totusi, datele indica faptul ca si femeile au un interes sanatos pentru Bitcoin”.

Potrivit rezultatelor cercetarii, 56,2% dintre femei si 56,4% dintre barbati vad oportunitati semnificative de crestere in monedele digitale. De asemenea, 49,8% dintre femei considera ca disponibilitatea finita a BTC ar putea determina o cerere crescuta si deci un pret mai mare, la fel ca si 49,9% dintre barbati. Mai mult, 47% dintre femei, comparativ cu doar 39% dintre barbati considera ca acesta este momentul sa cumpere Bitcoin, deoarece considera ca pretul va creste.

Un alt aspect important scos in evidenta de studiu este acela potrivit caruia 63% dintre femei, comparativ cu 56% dintre barbati, au convenit ca posibilitatea de a cumpara o mica parte de BTC este un motiv bun pentru a face parte din comunitatea detinatorilor de cryptomonede. Din randul investitorilor interesati de Bitcoin, 43% sunt femei. 80% dintre acestea au declarat ca sunt intrigate de potentialul BTC, in timp ce 93% au remarcat ca ar fi mai deschise privind cryptomonedele daca ar fi disponibile mai multe resurse educationale.

Conform datelor reiesite din sondajul Greyscale, femeile tind sa priveasca investitiile ca o modalitate de a se proteja si de a-si proteja familiile, mai degraba decat o modalitate de a se imbogati. Mai precis, 60% dintre femei au declarat ca acorda mai multa importanta securitatii financiare decat imbogatirii, in timp ce doar 48% dintre barbati au impartasit aceasta parere.

Sursa: https://www.cryptoglobe.com/latest/2019/12/grayscale-study-43-percent-of-investors-interested-in-bitcoin-are-female/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *