Banco Santander utilizeaza tehnologia blockchain pentru emiterea de obligatiuni

11 decembrie 2019 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Tehnologia blockchain continua sa isi demonstreze eficienta in numeroase domenii de activitate si industrii. Banco Santander, a cincea cea mai mare banca din Europa, tocmai a rascumparat o obligatiune in valoare de 20 de milioane de dolari folosind blockchain-ul Ethereum. Gigantul bancar din Spania a efectuat o rambursare anticipata a obligatiunii folosind tehnologia registrului distribuit in cursul acestei saptamani, actiune care arata inca o data utilitatea acestei tehnologii in emiterea de valori mobiliare pe intregul parcurs al desfasurarii garantii.

Cu aceasta miscare, John Whelan, directorul departamentului Digital Investment Banking la Santander, a apreciat tehnologia ca fiind o solutie si o resursa importanta in emiterea de valori mobiliare. Acesta a facut informatia publica printr-un tweet: “Tocmai am efectuat o rascumparare anticipata a unei obligatiuni pe care am emis-o pe 10 septembrie 2019, pe baza de blockchain. Acest lucru dovedeste fara echivoc ca o garantie a datoriei poate fi gestionata pe parcursul ciclului sau de viata complet pe un blockchain (public in acest caz)”.

Whelan conduce nu numai departamentul de investitii digitale la Santander, ci prezideaza, de asemenea, consiliul de administratie la Enterprise Ethereum Alliance, un consortiu mondial blockchain. El a furnizat informatii despre tranzactiile efectuate folosind blockchain-ul Ethereum, unde Santander a actionat atat ca emitent, cat si ca investitor in tranzactie. Gigantul bancar intentioneaza sa foloseasca tehnologia blockchain pentru a face emiterea de obligatiuni mai rapida, mai eficienta si mai simpla. Santander a mai spus ca obligatiunea va ramane in blockchain-ul Ethereum pana la sfarsitul scadentei sale de un an.

Aceasta nu este prima interactiune pe care Banco Santander o are cu blockchain si piata crypto. In luna octombrie a acestui an, reprezentantii Companiei Municipale de Transport din Madrid au declarat ca urmeaza sa lanseze o aplicatie bazata pe blockchain, care va permite utilizatorilor sa plateasca in cryptomonede pentru serviciile de transport in comun din oras. Proiectul este sponsorizat de primarie si dezvoltat de Vottun, in colaborare cu Banco Santander, iar masura face parte din proiectul Madrid in Motion, care implica adaugarea de suport pentru un sistem de plati digitale in sistemul de transport public al orasului.

Sursa: https://www.coindesk.com/santander-exec-claims-blockchain-success-as-bank-redeems-ethereum-issued-bond

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *