Franta incurajeaza statele UE sa adopte reglementari crypto

16 aprilie 2019 reglementare

Articol scris de Cristina Dinica

Parlamentul francez a aprobat in cursul saptamanii trecute o lege financiara care include norme vizand reglementarea crypto. Autoritatile doresc atragerea businessurilor de tip blockchain si crypto pe teritoriul Frantei, acordandu-le conditii pentru dezvoltare si recunoastere oficiala, asigurandu-se totodata ca profiturile vor fi impozitate. Mai mult decat atat, potrivit surselor, Franta va incerca sa convinga alte state membre ale Uniunii Europene sa adopte reglementari similare. Bruno Le Maire, ministrul Economiei si Finantelor, a afirmat ca Franta incurajeaza statele UE sa adopte reglementari asemanatoare cu cele aprobate de Franta saptamana trecuta.

 “Voi propune partenerilor mei europeni sa stabilim un cadru unic de reglementare a crypto-activelor, inspirat de experienta franceza. Modelul nostru este cel potrivit”, a declarat Le Maire la Paris, la un eveniment privind tehnologia blockchain. Potrivit noului regulament adoptat, firmele care opereaza in acest domeniu vor trebui sa solicite un certificat, lucru care va permite autoritatilor sa faca verificari conform politicilor AML.

Tot saptamana trecuta, Adunarea Nationala a Frantei a adoptat un proiect de lege destinat sa stimuleze dezvoltarea afacerilor locale, inclusiv redirectionarea economiilor de la persoane la intreprinderi. Cunoscut sub numele de “Planul de actiune pentru transformarea intreprinderilor”, actul ofera furnizorilor de asigurari dreptul de a investi in cryptomonede fara a limita valoarea investitiei.

Faptul ca Franta incurajeaza dezvoltarea acestei industrii s-a vazut si cu alte ocazii. La sfarsitul anului trecut, doi membri ai parlamentului francez au facut declaratii referitoare la planurile autoritatilor in ceea ce priveste reglementarea cryptomonedelor si a programelor de tip blockchain. La momentul respectiv, deputatii Jean-Michel Mis si Laure de la Raudière au publicat un raport in care au prezentat 20 de propuneri pentru sprijinirea dezvoltarii si adoptarii blockchain. La Raudière considera ca anul 2019 va fi Anul Blockchain in Franta, care “trebuie sa aiba o filosofie de invingatoare pe aceasta tema. […] Este timpul sa investim, trebuie sa acceleram cu banii publici francezi si europeni”, a declarat atunci de la Raudière.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/reuters-france-to-push-eu-member-states-to-adopt-its-cryptocurrency-regulations

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *