2019 – anul blockchain in Franta

13 decembrie 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Bitcoin Romania

Doi membri ai parlamentului francez doresc ca Franta sa investeasca 500 de milioane de euro in programe de tip blockchain pe o perioada de 3 ani. Deputatii Jean-Michel Mis si Laure de La Raudière au publicat recent un raport in care prezinta 20 de propuneri pentru sprijinirea dezvoltarii si adoptarii blockchain, conform presei nationale. Acestia considera ca anul 2019 va fi anul blockchain in Franta.

Aceasta tehnologie de 10 ani se indeparteaza de statusul de etapa experimentala si urmeaza implementarea industriala. Publicul va vedea aparitia utilizarilor sale in viata de zi cu zi”, a declarat Jean-Michel Mis. Acesta considera ca 2018 a reprezentat “anul 0 pentru popularizarea blockchain in Franta, iar 2019 ar trebui sa fie anul in care se stabilizeaza ecosistemul”.

In mod similar, Laure de La Raudière a declarat ca necesitatea ca Franta sa valorifice aceasta noua tehnologie este una cat se poate de urgenta. Aceasta considera ca adoptarea la nivel national a tehnologiei registrului distribuit trebuie grabita, inainte ca rivalii sai internationali – in special China si Statele Unite – sa faca acest lucru. Ea considera ca Franta a intrat cu intarziere in revolutia Internetului in anii ’90 si de aceasta data nu trebuie sa iroseasca sansa de a se remarca pe plan international ca lider in adoptarea acestei tehnologii.

Pentru promovarea Frantei ca centru blockchain, Jean-Michel Mis si Laure de La Raudière au recomandat Agentiei Nationale de Cercetare sa faca investitii semnificative in cercetarea tehnologiei. “Franta trebuie sa aiba o filosofie de invingatoare pe aceasta tema. […] Trag un semnal de alarma: este timpul sa investim, trebuie sa acceleram cu banii publici francezi si europeni”, a declarat de La Raudière.

De asemenea, ea a sugerat ca o banca centrala, precum Banca Frantei sau Banca Centrala Europeana, trebuie sa ia in considerare emiterea de valuta digitala. In perioada recenta, Franta a dovedit ca este una dintre natiunile pro-crypto, alaturi de Gibraltar, Malta si insulele Bermude, dand intr-adevar semne ca anul 2019 va fi anul blockchain.

 

Sursa: https://www.chepicap.com/en/news/5904/france-to-invest-heavily-in-blockchain-pm-we-must-have-a-conquering-philosophy-.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *