Facebook este in cautare de specialisti blockchain

13 decembrie 2018 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin Romania

Facebook este in cautare de specialisti blockchain, dupa dechiderea a patru pozitii noi si publicarea de anunturi in acest sens. Anuntul vine dupa ce David Marcus – fostul sef al Messenger si fostul presedinte al PayPal – a fost selectat pentru a deveni „Director de Inginerie/Blockchain„.

Tehnologia Blockchain a devenit destul de populara in ultimii ani. Zeci de ICO-uri si startup-uri sunt lansate in fiecare luna. Cu un astfel de hype manifestat fata de domeniul fintech-ului, reteaua sociala populara Facebook nu a putut decat sa se alature trendului.

Facebook isi continua planul de „studiere a aspectelor pozitive si negative” ale tehnologiei blockchain. Dupa cum a descris David Marcus intr-un interviu acordat CNBC, reteaua de socializare este in proces de cautare:

…dorim infiintarea unui grup mic pentru a explora modul in care putem implementa tehnologia blockchain pe Facebook, incepand de la zero„.

Gigantul a publicat anunturi prin care arata ca este interesat sa gaseasca cinci experti specializati in tehnologia de tip blockchain, inclusiv un inginer de date si mai multi ingineri software. Rolul, care a fost adaugat ultimul, este un produs de marketing, care trebuie sa fie capabil sa rezolve anumite probleme, in special legate de industria blocurilor. Toate posturile sunt cu norma intreaga, la sediul companiei din Menlo Park, California.

Initiativa companiei nu ar trebui sa fie o surpriza. Mark Zuckerberg a facut in trecut aluzii la explorarea blockchain-ului si cryptomonedelor inca din luna ianuarie a acestui an, atingand subiecte precum descentralizarea si confidentialitate si subliniind rolul „criptografiei si criptocurrency” in acest sens:

… una dintre cele mai interesante intrebari din domeniul tehnologiei este acum despre centralizare versus descentralizare. Multi dintre noi am intrat in acest domeniu deoarece credem ca poate exista o forta descentralizanta care aduce mai multa putere in mainile oamenilor „.

Facebook nu este singura companie de tehnologie din Fortune 500 care este in cautare de specialisti blockchain. Amazon si Microsoft au dezvoltat atat produse de tip blockchain in primele trimestre din 2018. Poate ca acesti giganti tehnici, prin actiunile lor, pot elimina problemele de utilizare si pot aduce tehnologia blockchain in atentia publicului larg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *