Subramanian Swamy, parlamentar indian: Cryptomonedele sunt de neoprit

18 decembrie 2019 cryptomoneda

Articol scris de Cristina Dinica

Cryptomonedele sunt de neoprit, a declarat Subramanian Swamy, economist si membru al parlamentului indian. Potrivit presei nationale, politicianul considera ca unul dintre cele mai dezvoltate state din domeniul crypto este China, care a depasit Statele Unite ca lider in industie. Swamy, politician, economist si statistician indian, care functioneaza ca membru al Parlamentului nominalizat in Rajya Sabha, camera superioara a Parlamentului, doreste ca India sa recupereze teren in fata Chinei si a SUA si sa devina cel mai dezvoltat stat fintech.

Cryptomonedele sunt de neoprit, sunt inevitabile. Eu sustin ca India, ca o putere superioara in dezvoltarea de software, ar trebui sa accepte trecerea la cryptomoneda”. Comentariile sale cu privire la activele digitale vin ca urmare a rapoartelor conform carora Bank Reserve of India exploreaza utilizarea monedelor digitale ale bancii centrale. Acesta a facut declaratii in cadrul lansarii unei initiative internationale pentru “situatii referitoare la cryptomonede” din India, unde prezideaza o conferinta sustinuta de BEGIN Think Tank al Organizatiei Natiunilor Unite. “Astfel de conferinte sunt necesare intr-o democratie cum este India, iar trecerea la tranzactii digitale, si ordonate este necesara […] asa cum, in trecut, lumea a trecut de la barter la metale pretioase la bancnotele de hartie pentru tranzactionare”, a declarat Subramanian Swamy.

Tot in cadrul acestei conferinte a facut declaratii si Deepak Kapoor, fondatorul BEGIN India Think Tank. “Ne-am luat angajamentul de a aborda o serie de aspecte care tin de cryptomonede, la nivel global, incepand din India. De la aspectele sale negative, cele care contribuie la subminarea dominatiei bancilor centrale in economia unei tari, pana la aspectele coplesitor de pozitive ale modului in care politica ar trebui formulata in jurul celei mai sigure tehnologii pana in prezent, care a fost construita in esenta pentru a decima controlul guvernului si al bancilor centrale. Trebuie sa lucram pentru a pastra asigura protectia”, a spus acesta.

Sursa: https://news.bitcoin.com/indian-lawmaker-says-cryptocurrency-is-inevitable/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *