Statele Unite urmaresc pozitionarea ca lider in industria crypto

7 decembrie 2018 bitcoin, cryptomoneda, reglementare

Articol scris de Cristina Dinica

Bitcoin Romania

Congresul SUA devine din ce in ce mai interesat in ceea ce priveste reglementarea crypto. Doua noi proiecte de lege referitoare la piata cryptomonedelor vizeaza “pozitionarea Statelor Unite ca lider in industria crypto”, potrivit initiatorilor. Proiectele de lege, denumite Actul de protectie a consumatorilor monetari virtuali din 2018 si Piata monetara virtuala din SUA si Actul privind competitivitatea reglementarilor din 2018, vor ajunge spre votare in Camera Reprezentantilor, care se va reuni la jumatatea lunii.

Autorii Darren Soto (congresman democrat) si Ted Budd (congresman republican) au anuntat joi ca doresc sa “furnizeze date despre modul in care Congresul poate atenua cel mai bine riscurile, in timp ce propulseaza dezvoltarea care aduce beneficii economiei noastre”. Potrivit acestora, cele doua proiecte de lege sunt in cele din urma orientate spre a transforma Statele Unite intr-un lider in industria crypto. “Monedele virtuale si tehnologia blockchain care sta la baza lor au un potential impresionant de a fi un motor al cresterii economice”, au afirmat intr-o declaratie comuna.

Prin lucrarile inaintate, acestia solicita Comisiei pentru Tranzactii cu Contracte Futures pe Marfuri (Commodity Futures Trading Commission – CFTC) si altor autoritati de reglementare din domeniul financiar din SUA sa propuna solutii pentru o mai buna reglementare a cryptomonedelor. Aceste actiuni sunt necesare pentru a proteja atat userii individuali, cat si intreprinderile.

Trebuie sa ne asiguram ca Statele Unite se afla in fruntea protectiei consumatorilor si a bunastarii financiare a investitorilor in cryptomonede, promovand in acelasi timp un mediu de inovare pentru a maximiza potentialul acestor progrese tehnologice”, au declarat autorii celor doua proiecte de lege.

Mai multi reprezentanti din Statele Unite au promovat astfel de proiecte de lege referitoare la cryptomonede si blockchain inca de la inceputul anului 2014. Printre primele propuneri in acest sens se numara cea a congresmanului Steve Stockman din Texas, care declara la momentul respectiv ca intentioneaza sa introduca un act pentru impozitarea Bitcoin ca moneda, si nu ca pe proprietati.

 

Sursa: https://www.coindesk.com/us-congressmen-introduce-two-bills-to-prevent-crypto-price-manipulation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *